Glavna osumljenca v britanskem medijskem škandalu več let ljubimca

Svet

Na sojenju nekdanjim vodilnim v britanskem tabloidu News of the World je odjeknila novica, da sta bila glavna osumljenca, nekdanja urednica ugasnjenega tabloida Rebekah Brooks in njen naslednik, kasneje pa medijski svetovalec premiera Davida Camerona Andy Coulson več let ljubimca. Brooksova je Coulsonu ljubezen izrazila tudi v romantičnem pismu.

"Dejstvo je, da si moj najboljši prijatelj, vse ti povem in ti zaupam, iščem tvoje nasvete, ljubim te, zanimaš me, skrbi me zate, skupaj se smejeva in jočeva," je februarja 2004, ko je Coulson želel končati razmerje, napisala Brooksova. "Brez najinega razmerja v mojem življenju nisem prepričana, da bi zmogla," je še dodala.

Ljubezensko razmerje je na sojenju v Londonu danes razkril tožilec Andrew Edis, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Ob tem je tožilec poudaril, da ne želi razkrivati zasebnosti obtoženih, vendar pa se mu zdi osvetlitev njunega dejanskega razmerja nujna za presojo porote o tem, koliko sta Brooksova in Coulson vedela o ravnanju eden drugega.

Brooksova je ob razkritju afere sklonila glavo, Coulson pa se je osredotočil na tožilca, še piše AFP.

Sicer sta bila oba vsaj del časa trajanja njunega razmerja poročena. Brooksova se je s svojim prvim možem poročila leta 2002, Coulson pa je v zakonski jarem skočil dve leti kasneje.

Škandal v zvezi s tabloidom News of the World je izbruhnil poleti 2011, ko se je izkazalo, da so novinarji rutinsko prisluškovali poštnim predalom na mobilnih telefonih. Tožilstvo poroto na sojenju med drugim prepričuje, da sta Brooksova, ki je bila urednica tabloida od leta 2000 do 2003, ter Coulson, ki je pri News of the World urednikoval od leta 2003 do 2007, za sporne prakse novinarjev vedela.

Deli novico: