GLAVININ STOLČEK BO ZASEDEL ŠKOF: O svoji viziji upravljanja naložb države še ni želel govoriti

Slovenija

Vodenje SDH je danes prevzel Gabrijel Škof, ki je bil doslej predsednik uprave zavarovalnice Adriatic Slovenice. Igor Kržan, ki je po odhodu Lidije Glavina začasno vodil SDH, se vrača med nadzornike, Škof pa se bo pridružil upravi, ki jo sestavljata člana Boštjan Koler in Andrej Božič.

S tem pa uprava SDH še ni prenovljena. Božič, ki se ga v medijih omenja kot možnega kandidata za prvega moža nastajajočega državnega turističnega holdinga oz. sklada državnih turističnih naložb, namreč z decembrom odhaja iz uprave SDH, ker se, kot je dejal, želi posvetiti drugim ciljem. Na njegovo mesto bo po odločitvi nadzornikov SDH 2. decembra prišel Boris Medica, ki je deloval na finančnem področju v medicinski in farmacevtski panogi in v zavarovalništvu.

Škof je ob imenovanju 21. avgusta izrazil zadovoljstvo, da mu je nadzorni svet podelil mandat za prihodnje štiriletno obdobje. O svoji viziji upravljanja naložb države še ni želel govoriti, saj se mora, kot je pojasnil, najprej podučiti o "tistih zadevah, ki v splošni in strokovni javnosti niso znane".

V SDH naj bi se z decembrom zaokrožil niz kadrovskih sprememb v upravi in nadzornem svetu. Škof bo po Lidiji Glavina, Marku Jazbecu in Mateju Pircu četrti predsednik uprave SDH od njegove uradne vzpostavitve junija 2014, ko se je preoblikoval iz Slovenske odškodninske družbe.

Izraznjeno mesto predsednika uprave Adriatic Slovenice, ki je pod okriljem zavarovalnice Generali, je z včerajšnjim dnem zasedel Gregor Pilgram. Član uprave Adriatic Slovenice ostaja Matija Šenk, so sporočili iz Adriatic Slovenice.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  01 .10. 2019 ob  14: 25
Iz ta prave stranke..LMŠ...