GLAVINI V ŽEP 132 TISOČAKOV: Eno leto bo še zaposlena v SDH, v službo pa ji ni treba hoditi

Slovenija

Časnik Dnevnik je včeraj neuradno poročal o vsebini sporazuma med nekdanjo šefico Slovenskega državnega holdinga (SDH) Lidijo Glavina in nadzorniki družbe, v katerem so se sicer dogovorili, da Glavini preneha mandat na čelu SDH v začetku letošnje pomladi. A kot kaže, si je izpogajala visoko "odpravnino", še leto dni naj bi namreč ostala zaposlena na SDH, prejemala direktorsko plačo v višini 11.000 evrov bruto ter se vozila s službenim audijem.

Lidijo Glavina je na čelu SDH zamenjal nekdanji prvi nadzornik Igor Kržan. Prošnjo časnika za vpogled v sporazum o prekinitvi delovnega razmerja z Glavino je SDH zavrnil, Dnevnik pa se je na to odločitev pritožil, zato se zdaj z zadevo ukvarja Urad informacijske pooblaščenke. A časnik se je odločil, da razkrije svoje neuradne informacije, saj praksa kaže, da bi se odločanje o tem, ali gre za podatke, ki so v interesu javnosti, utegnilo zavleči v leta.

Glavina je sicer ves čas zatrjevala, da nima političnih botrov, se je pa govorilo o tem, da jo podpira stranka SMC oziroma kar zdajšnji zunanji minister Miro Cerar. Leta 2015 jo je državni zbor imenoval za članico nadzornega sveta SDH, po odstopu Marka Jazbeca z mesta predsednika uprave leta 2016 je postala začasna predsednica, naslednje leto pa kot šefica dobila polni mandat.

Še pred sporazumno razrešitvijo se je govorilo o tem, da svojega mandata na čelu SDH ne bo dokončala. Zaupanja naj ne bi uživala tako pri premieru Marjanu Šarcu kot ministru za finance Andreju Bertonclju in gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  12 .06. 2019 ob  21: 58
-1
Če pa človek nima toplega srca, je zaman četudi bi bil največji luški garač.
Eho |  12 .06. 2019 ob  12: 52
-5

nič posebnega ni, če je kdo zelo izobražen

nič posebnega ni, če je kdo zelo bogat

samo če ima človek toplo srce,
je vse to osmišljeno
Istriano |  12 .06. 2019 ob  12: 30
Za tako neprecenljivo strokovnjakinjo svetovnega slovesa se plačilo lahko meri samo v milijonih €.