GIMNAZIJA PIRAN ODPIRA SVOJA VRATA: Pokukajte v živahno šolo (VIDEO)

Piran

Gimnazija Piran je mlada in živahna šola, ki izobražuje po programih splošne gimnazije in maturitetnega tečaja. Z devetimi oddelki spada med manjše zavode. Okrog 250 dijakov kakovostno znanje pridobiva v 13 sodobno opremljenih učilnicah s kabineti in laboratoriji ter računalniško učilnico. "Številčna majhnost je hkrati socialni privilegij in izobraževalna olajšava na poti h kakovostnemu, sodobnemu in trajnemu znanju, čemur smo zavezani s svojo vizijo. O ustreznosti osredotočanja na globinsko znanje in razumevanje pričajo tudi odlični rezultati, ki jih naši dijaki dosegajo na maturi," pravijo na Gimnaziji Piran, kjer bodo bodočim dijakom vrata odprli v četrtek, 16. novembra.

Tradicionalna prireditev Drzni si

Zavedajo se tudi, da je za uspešen razvoj potrebno dobro počutje dijakov. Na šoli si strokovni delavci ob upoštevanju individualnih potreb in zanimanj prizadevajo za dobre in spoštljive odnose z dijaki. Spodbujajo njihov osebnostni razvoj, razvijajo za življenje pomembne kompetence ter krepijo njihove talente.

Utrinek z nedavne ekskurzije v Nemčijo in Avstrijo

Ob inovativnih in ustvarjalnih učnih pristopih skušajo dijakom na stežaj odpreti vrata na uspešno akademsko in življenjsko pot. Z različnimi projekti, tečaji, tabori, šolskimi tekmovanji, prireditvami, ekskurzijami in športnimi tekmovanji jih spodbujajo k vsestranskemu razvoju in pripravljenosti na prihodnost.

"Da bi se, dragi bodoči dijaki, o našem pisanju prepričali tudi sami, vas prisrčno vabimo na dan odprtih vrat Gimnazije Piran. Na Bolniški ulici 11 v Piranu vas pričakujemo v četrtek, 16. novembra, ob 17. uri," sporočajo s piranske gimnazije.

Obisk je odlična priložnost, da začutite vzdušje na šoli ter spoznate njene posebnosti in priložnosti, ki jih ponuja dijakom. O načinu dela se bodo učenci in starši lahko pogovorili tudi z dijaki, s starši sedanjih dijakov ter profesorji.

Deli novico: