Gibanje Svobodni Trst: ultimat se izteka!

Trst

"Bliža se potek ultimata Italiji za ponovno vzpostavitev Mednarodne proste luke Trst," so v sporočilu za javnost zapisali iz Gibanja za svobodni Trst.

"10. februarja, dan poteka ultimata, bo zjutraj ob 11. uri na sedežu GST potekala tiskovna konferenca gibanja Svobodni Trst o ukrepih, ki jih ta namerava sprejeti, če Italija do takrat ne izpolni zahtev, in sicer takojšnjo in učinkovito reaktivacijo še veljavnih določb Priloge VIII Mirovne pogodbe iz leta 1947," so še zapisali v sporočilu za javnost. Isto popoldne pa se bo v "starem" pristanišču ob 15. uri začela prva mobilizacija v obrambo Svobodnega tržaškega pristanišča, volana tržaškega gospodarstva.

Spomnimo: Ultimat italijanskim oblastem, s katerim se zahteva takojšnje izvajanje Priloge VIII, so predstavniki gibanja sprožili 8. decembra lani v sklopu zadnje manifestacije v obrambo vseh ugodnosti severnega prostega pristanišča.

Deli novico:

slovenec |  06 .02. 2014 ob  12: 45
To zasedite trst in luko, tako kot v Libiji, dokler rezim ne pade dol. Seveda je za pricakovati, da bo vlada narocila poboj protestnikov, tako kot v Libiji, Iraqu, itd... Toda treba je zrtvovati zivljenje, ce zelimo imeti svobodo, ker vlada, ki pobija lasten narod, ker zeli obdrzati kontrolo nad suznji ni nobena vlada, oziroma ne potebujemo nobene vlade, da nam vlada, ker zelimo imeti svobodo.