GIBANJE SVOBODA SE PRIPRAVLJA NA EVROPSKE VOLITVE: Kdaj bodo potrdili kandidatno listo?

Slovenija

Člani sveta največje vladne stranke Gibanje Svoboda bodo na popoldanski seji razpravljali o pripravah na evropske volitve. Skoraj na polovici mandata vlade in pred naslednjo politično bitko pa bo na dnevnem redu stranke premierja Roberta Goloba ob za koalicijo več odprtih frontah in pretresih v zadnjih mesecih tudi aktualno politično dogajanje.

Ena osrednjih točk današnjega sveta stranke bodo sicer prihajajoče evropske volitve, ki bodo v Sloveniji potekale 9. junija letos. V Gibanju Svoboda so v minulih dneh zaključili drugi krog evidentiranja kandidatov, po informacijah STA je evidentiranih okoli 30 kandidatov.

Pregled teh je pričakovati na seji sveta stranke, kot tudi na seji izvršnega odbora pred tem. Liste kandidatov, ki jih bodo poslali v boj za mesta na evropskem političnem parketu naj medtem danes v Svobodi še ne bi potrjevali. Na njej je sicer bržkone pričakovati sedanja evropska poslanca Ireno Jovevo in Klemna Grošlja, ki jo je ob združitvi z Gibanjem Svobodo v stranko "prispevala" LMŠ.

Skladno s statutom sicer kandidate za volitve poslancev v Evropski parlament na predlog izvršnega odbora določa svet stranke. V slednji je ob tem slišati različna mnenja, na koga staviti za nosilno mesto na listi. Korak bližje pa bi torej v Svobodi lahko storili na današnjih popoldanskih zasedanjih organov stranke.

Na teh pa je v luči afere sodna stavba, ki je zatresla vladno koalicijo in prinesla menjavo v vladni ekipi, ter drugih odprtih frontah, med drugim s sindikati javnega sektorja, kjer je med bolj perečimi že osem tednov trajajoča zdravniška stavka, pričakovati tudi razpravo o aktualnem političnem dogajanju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija