GEOGRAFSKI VEČER: Predstavitev znanstvene monografije 'Geografsko raziskovanje slovenske Istre 1'

Koper

Oddelek za geografijo UP Fakultete za humanistične študije vabi danes, 13. decembra, ob 18.00 na predstavitev znanstvene monografije z naslovom: 'GEOGRAFSKO RAZISKOVANJE SLOVENSKE ISTRE 1', ki je bila v okviru Slovenske znanstvene zbirke za humanistiko izdana pri Založbi Univerze na Primorskem.

Monografija 'GEOGRAFSKO RAZISKOVANJE SLOVENSKE ISTRE 1' je nastala na podlagi raziskav sodelavcev Oddelka za geografijo UP FHŠ, ki na območju slovenske Istre že vrsto let izvajajo terensko in kabinetno delo s študenti. Geografsko izjemno raznoliko območje slovenske Istre je edina slovenska pokrajina z neposrednim stikom z morjem, ki predstavlja izjemen laboratorij za različne raziskave iz celotnega spektra geografskih poddisciplin. Monografija prinaša šest poglavij s predstavitvijo rezultatov izbranih raziskav, od osnovne predstavitve naravno- in družbenogeografskega orisa istrske pokrajine do specifičnih geografskih tem, povezanih z značilnostmi vrtač, lastnostmi vodnih virov v Istri, hidromorfološkimi lastnostmi reke Dragonje ter osnovanjem tematskih poti na območju Kraškega roba. Monografija je na voljo na spletni strani Založbe Univerze na Primorskem.

Učitelji in sodelavci osnovnih in srednjih šol ter fakultet bodo prejeli brezplačen tiskani izvod monografije za šolsko knjižnico.

Predavanje bo potekalo v hibridni obliki. Lokacija: UP FHŠ, predavalnica Maestral 3, Titov trg 5, Koper
Zoom povezava

Vljudno vabljeni!