GENERALI BO PO PRIPOJITVI ADRIATIC SLOVENICE ODPUŠČAL: Koliko ljudi gre na cesto?

Slovenija

V zavarovalnici Generali, ki je januarja pripojila Adriatic Slovenico, bodo zmanjšali število delavcev. Program razreševanja presežnih delavcev predvideva različne rešitve. Postopki še trajajo, zato še ne morejo napovedati končnega števila. Po ocenah družbe pa bo brez službe ostalo največ 27 delavcev.

"V teh dneh poteka seznanitev tako delavcev glede novih pogodb o zaposlitvi kot tudi delavcev, ki so bili ugotovljeni kot presežni. Vsi postopki še potekajo, zaradi česar ni mogoče podati končnega števila presežnih delavcev, ocenjujemo pa, da ne bo preseglo dveh odstotkov vseh zaposlenih," so pojasnili v zavarovalnici Generali. Ta ima skupaj 1341 zaposlenih, kar pomeni, da bi v brez službe lahko ostalo največ 27 delavcev.

V sindikatu in svetu delavcev so dejali, da so dosedanji pogovori potekali korektno. Kot je povedal predsednik sveta delavcev Borut Šuštaršič, se je po združitvi veliko dogajalo na področju optimizacije procesov in na poenotenju informacijskih sistemov, zato v svetu delavcev niso bili presenečeni nad ugotovljenimi presežki.

V Generaliju so sprejeli novo organizacijo dela in sistemizacijo delovnih mest, delavcem so ponudili nove pogodbe o zaposlitvi. V družbi bodo ugotovljenim presežnim delavcem ponudili zaposlitev na drugo delovno mesto znotraj zavarovalnice, individualno karierno svetovanje in usposabljanje za različne kompetence, sodelovali pa bodo tudi z zavodom za zaposlovanje.

Adriatic Slovenico je lani od družbe KD Group kupila družba Generali CEE, ki je del italijanske skupine Generali Group. Kupnina za 100-odstotni delež je dosegla 245 milijonov evrov, Generali pa je s prevzemom Adriatic Slovenice in KD Skladov, sedaj Generali Investments, ki so bili v njeni lasti, postal druga največja zavarovalna družba v državi.

Združena zavarovalnica Generali zavarovancem po njihovih navedbah nudi razširjeno in še dostopnejšo prodajno mrežo po vsej Sloveniji. Zavarovalnica ima prodajno mrežo z več kot 300 prodajnimi mesti. V letu 2018 sta Generali zavarovalnica in Adriatic Slovenica skupaj dosegli 407,2 milijona evrov bruto zbrane premije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  02 .10. 2020 ob  11: 22
AS, a je vam bilo treba združevati se z zavarovalnico Generali?
Sedaj pa imate brezposelne.
Lp