V POVOJIH: Gašperšič podpira pobudo za alternativno traso hitre ceste do Dragonje

Obala

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je na sredinem sestanku s predstavniki izolske in koprske občine kot zelo pozitivno ocenil pobudo o alternativni trasi hitre ceste do mejnega prehoda Dragonja. Manj oprijemljivi pa so bili rezultati pogovorov glede prihodnje ureditve obalne ceste in uvedbe lokalnih vinjet.

Sestanka, o vsebini katerega so danes že poročale Primorske novice, sta se poleg Gašperšiča, državnega sekretarja Klemna Grebenška in generalne direktorice direktorata za infrastrukturo Darje Kocjan ter županov Izole in Kopra, Igorja Kolenca in Borisa Popoviča, med drugim udeležila tudi predstavnika Darsa.

Kot so pojasnili na izolski občini, so glede predloga obalnih županov o uvedbi lokalnih vinjet izvedeli, da je projektna naloga narejena, naročena pa naj bi bila tudi študija, ki naj bi jo izvedli do konca leta. Na občini tako ocenjujejo, da bi zadevo v prihodnjem letu lahko uredili ter lokalno vinjeto, če se izkaže za sprejemljiv model, vpeljali v letu 2017.

Od uvedbe lokalnih vinjet bo odvisna tudi prihodnja ureditev obalne ceste med Koprom in Izolo

Z uvedbo lokalnih vinjet bi lahko obalno cesto v celoti dali na razpolago domačinom, v nasprotnem primeru pa ostaja v igri zamisel, da bi na tej cesti uvedli izmenično enosmerni promet. Župana sta na sestanku dobila zagotovilo, da bo ministrstvo glede ureditve obalne ceste v roku desetih dni posredovalo odgovore, na osnovi katerih se bosta lahko odločila, kaj narediti z omenjeno cesto.

Gašperšič kot zelo pozitivno ocenil pobudo glede alternativne trase hitre ceste med Koprom in Dragonjo

Je pa zato minister Gašperšič na sestanku kot zelo pozitivno ocenil pobudo glede alternativne trase hitre ceste med Koprom in Dragonjo. Po njej bi namesto nadaljevanja hitre ceste proti Luciji in namesto zdaj načrtovane hitre ceste Koper-Dragonja izkoristili obstoječo hitro cesto do Izole, odkoder bi se nato usmerili pod Barede proti naselju Bandelj, kjer bi se priključili na obstoječo cesto do Dragonje.

Projektna naloga je že bila izdelana in je v podpisu pri ministru, v zvezi z njo pa bodo sprožili tudi nadaljnje aktivnosti.

Deli novico:

špinjulet |  02 .10. 2015 ob  07: 55
Ma itak ta minister ne ve kje se ga drži rit. Če nima pojma o drugem tiru, si lahko mislite, da pozdravlja novo sprdačino od alternativne trase z enako lahkoto kot pozdravlja primorske vetrove... ha ha ha

Pozdravljam burjo, ki piha že en teden.

Važno, da so občinski prdci zadovoljni!
udba |  01 .10. 2015 ob  17: 20
takšen predlog smo domačini oznanili na vsakem sestanku z Darsom in lokalnimi veljaki...takrat so se samo zmrdovali in rekli,da imajo že denar za izvedbo...no se je moral najti star udbovec in razsvetliti žabarske glave...bo pa zanimivo videti,kaj bodo naredili s prodanimi parcelami...verjetno bo po valu LDS funkcionarjev zdaj na vrsti SMC kvota
sveti jurij |  01 .10. 2015 ob  16: 48
Gašperšič še ni odstopil?