GAŠPAR MIŠIČ ZDAJ ŽE REŽISER: Podpisal se je pod videospot z Boro Đorđevićem (VIDEO, ANKETA)

Piran

Javno komunalno podjetje Okolje Piran je v tem tednu premierno predstavilo videospot na temo mestne čistoče in dela komunalnih delavcev posneli v Piranu. Glas in stas je posodil pevec skupine Riblja čorba Bora Đorđević, režisersko taktirko pa je prevzel sam direktor Okolja Gašpar Gašpar Mišič.

Na Okolju Piran so po uspehu lanskega izdelka Naj traja, ki so ga posneli z dvema raparjema, želeli nadaljevati s prakso snemanja videospotov na temo čistoče. Kot svojo letošnjo himno so izbrali pesem 'Hoću, majko, hoću' srbske skupine Riblja čorba, saj da ta najbolj predstavlja delo Okolja in njegove zaposlene. "Res prikazuje težave, s katerimi se srečujemo, sploh v Piranu," nam je povedala tiskovna predstavnica komunalnega podjetja Jana Pines.

Direktor Gašpar Gašpar Mišič je k sodelovanju povabil svojega dobrega prijatelja Boro Đorđevića in nastal je apel k vzdrževanju čistoče na javnih površinah.

Režiral je sam Gašpar Mišič 

Scenarij sta napisali uslužbenki Okolja Jana Pines in Sandra Martinčič Loboda, režisersko taktirko pa je prevzel kar sam direktor Gašpar Mišič, saj, kot je pojasnila Pinesova, niso želeli ustvarjati dodatnih stroškov. S svojimi bogatimi režiserskimi izkušnjami mu je sicer pomagal Ivan Loboda.

Okolje bo tako za videospot plačalo le snemanje in produkcijo, ki ju je prevzel Peter Kleva. Po pričakovanjih znesek ne bo presegel treh tisočakov.

Med številnimi pozitivnimi odzivi na izdelek pa so se pojavili tudi takšni, ki ne odobravajo izbiro pesmi, predvsem tega, da ni zapeta v slovenskem ali vsaj italijanskem jeziku, v kolikor živimo na dvojezičnem območju. Kaj pa menite vi? Se vam zdi primerno, da je bila za videospot izbrana pesem v srbščini? Odgovorite v spodnji anketi

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  07 .06. 2022 ob  04: 44
-2
kLARIČ JE IMEL NA SVOJEM POGREBU RAVNO TA KOMAD,..KI SI GA JE SAM ZAŽELEL ŠE pREDEN JE UMREO...PA NI Srb..Hrvat je...naj mu koristijo vse Bude in Bodisatve...

Eho |  07 .06. 2022 ob  04: 40
jAST BI NEKI REKEL ....DEJTE ZADEVO SPRAVITI AN PRVO MESTO KOT NKI NOVEGA...PA POVEM NEKI

cazzimperio  |  06 .06. 2022 ob  17: 46
Napaka Geniota, da je v javno podjetje ustoličil ravno uzurpatorja občinskega denarja ggm-ča.
Ta ga bo zamenjal z bivšim direktorjem Agrarie. Genio je že med odpisanimi.
Ne morem verjeti, da je občinska falanga predala okolje Piran v roke kosovarom.
Glede spota in izjave o multikulturnost v Piranu. Srbi v Srbiji, Bosanci v Bosni, kosovari v pokrajini Kosovo tam vsak v svoji domovini.
Obcinarji so italijansko manjšino popolnoma izbrisali. Slovenija krši zakon o manjšini v javnih podjetij.
Piranu ni pomoči...
zoran13 |  05 .06. 2022 ob  20: 53
Vse za promocijo...morda bodo spet kakšne lokalne volitve...
Janez Novak |  05 .06. 2022 ob  09: 53
12
@Pjero Shriba jaz se jih ne lotevam. Lotevam se delodajalca, ki zaposluje ljudi, ki ne razumejo nobenega lokalnega jezika. Torej je z Okoljem nekaj zelo narobe, da se poslužuje takšnih praks. Kakor tudi ne vidim nobenega smisla v tem spotu, sploh ob dejstvu, da je Okolje v rdečih številkah in tako brez veze razmetava z denarjem.
SudoMaGodo |  05 .06. 2022 ob  09: 29
Bora je drugače naredil čisto decentno delo, le škoda, da so ga zvlekli v nekaj kar je čisto izven konteksta, ker s Piranom, mislim, da on nima nič. Drugače pa živela multikulturnost, saj je Piran že dolgo znan po njej, a ne?
O Piranu pa še tole, poglejte si: Pričevanja na portalu RTV, gost Mario Ravalico
vseved |  04 .06. 2022 ob  18: 06
11
@Prč, res je žalostno da na obali vladajo ljubljančani.
čipollino |  04 .06. 2022 ob  16: 09
12
Slovenija moj doma.
Prč |  04 .06. 2022 ob  12: 32
20
@Janez Novak Problem Istre, Lj, Mb, Kr in še nekaterih mest je v tem, da smo "lokalci" v manjšini. Žalostno, da nam vladajo gostje.
Pjero Shriba |  04 .06. 2022 ob  12: 32
@janez
Ni prav, da se lotevamo smetarjev.
Oni so tukaj zaposleni in pošteno opravljajo svoje delo.
Plačujejo davke za razliko od raznih zidarjev, ki npr. gradijo vikend vile premožnim slovencem brez centa davka.
Torej je poznavanje slovenščine res zanemarljiva stvar.
Janez Novak |  04 .06. 2022 ob  12: 02
18
Žalostno, da ne upoštevamo lokalnih jezikov. Še, ko se želiš s katerim izmed smetarjev, ki čistijo mestno jedro, kaj pogovoriti ali mu povedati, kje se nahaja kaj za počistit, nisi uspešen, ker te ne razumejo. Veliko zaposlenih ne razume slovensko. Sedaj pa še promoviramo okolje v tujem jeziku. Kaj pa je sploh smisel tega spota (razen, da so se ustrvarjalci zabavali)? A bo prinesel nove naročnike?
Sola |  04 .06. 2022 ob  10: 23
17
Sej ne veš ali bi jokal ali se smejal.
1