Gašpar Mišič še naprej brez pogodbe

Nadzorni svet Luke Koper na današnji seji ni podpisal pogodbe o zaposlitvi predsednika uprave Gašparja Gašparja Mišiča, saj je menil, da je prav, da pogodbo podpišejo novi nadzorniki, je dejal namestnik predsednika nadzornega sveta Nikolaj Abrahamsberg. Nadzorniki tudi niso odločali o imenovanju Mitje Dujca za novega člana uprave.

Kot je po današnji večurni seji, ki je bila sicer zadnja v tej sestavi - 7. oktobra bodo delničarji na izredni skupščini odločali o odpoklicu nadzornikov, predstavnikov kapitala - so člani nadzornega sveta po Abrahamsbergovih besedah menili, da je prav, da novo pogodbo, v kateri bodo opredeljene vse pravice in obveznosti, napiše nov nadzorni svet.

Na vprašanje, kakšen je potemtakem delovnopravni status Mišiča, je Abrahamsberg pojasnil, da je nadzorni svet sprejel sklep, da se Gašparju Mišiču za opravljeno delo "izplača ustrezen znesek, tako, kot bi sicer veljalo po zakonu in omejitvah, ki jih določa zakon oz. merila za velike gospodarske družbe".

Mišič je sam sicer pričakoval, da se bodo danes dogovorili o sklenitvi pogodbe, a obenem pojasnil, da je takšna odločitev legitimna pravica nadzornikov.

Sicer pa je namestnik predsednika nadzornega sveta spomnil, da je že skupščina delničarjev zahtevala posebne revizije preteklega poslovanja družbe. Kot je dodal, je uprava korektno pripravila poročilo in podatke, "iz katerih je razvidno, da je v preteklosti dejansko prišlo do oškodovanja družbe". Nadzorniki so upravi zato naložili pripravo nadaljnjih poročil in ukrepov, da bi zadeve dokončno razčistili.

Med drugim je na mizo prišel predlog pogodbe za novo investicijo v podaljšanje pomola v znesku preko 9,5 milijona evrov. Po pogajanjih, ki jih je vodil Gašpar Mišič, se je pogodba znižala na 8,5 milijona evrov. To po mnenju Abrahamsberga "kaže, da strokovne službe v Luki niso ne strokovno ne odgovorno pripravile to pogodbo". Zato so upravi tudi predlagali razrešitev vodje investicij Roberta Levaniča.

mafija |  28 .09. 2013 ob  13: 17
Pogodbo v Luki si je treba zaslužit z delom. Je pa klovn takoj poskrbel za svoje botre in FC Koper.
abc |  27 .09. 2013 ob  20: 24
Torej, kje so razkrita imena po enem tednu? Izgleda, da je naletel na ime svojega prijatelja, ki ga tolko promovira. Ma kakšna sramota....
protestnik |  27 .09. 2013 ob  19: 43
Ma ta clovek je kriminalec, kako lahko dela na taksnem delovnem mestu brez pogodbe? To bi ga morali zapeiti v zapor, ker clovek bo unicil Luko, ker ta clovek ne mora biti sposoben, ker ni posten, da dela tako na crno brez pogodbe. Kje so vse inspekcijske in protikorupcijske komisije?!?! Kadar pa en šiptar ali albanec dela brez pogodbe pa ga jebete v glavo, kot, da je najvecji kriminalec in to, ko dela za neko miloscino, ko pa tak clovek pride na tako odgovorno mesto, pa nikomu nista?!?!?1 ma kaj se delate norca iz ljudi?!?!!!