GAŠPAR MIŠIČ PREDSTAVIL REŠITEV PIRANSKE PROMETNE STISKE: Garažno hišo bi umestil pod nogometni stadion

Piran

Medtem ko Pirančani glasno opozarjajo na težave s parkiranjem, ki jih imajo v svojem mestu, je direktor Okolja Piran Gašpar Gašpar Mišič na družbenem omrežju Facebook predstavil idejo za novo garažno hišo, ki bi jo umestili pod nogometno igrišče. Sodeč po komentarjih, rešitev podpira večina sodelujočih v razpravi.

"V tej fazi gre le za eno izmed možnih lokacij, ki po mojem prepričanju ponuja več koristi, zato temu projektu dajem prednost pred ostalimi možnimi lokacijami,"izgradnji garažne hiše in logističnega centra pod nogometnim igriščem pravi prvi mož Okolja Gašpar Gašpar Mišič. Kot pravi, bi pod stadion lahko umestili 3.000 parkirnih mest v 10 etažah.

Garažno hišo bi, kot predlaga Gašpar Mišič, z mestnim jedrom povezali s tunelsko-galerijsko povezavo med Tartinijevim trgom in severnim pobočjem pod župniščem. Dodali bi še več tovornih dvigal za lažjo dostavo in prevoz ljudi.

Fotografija je simbolična.

Kot pravi Gašpar Mišič, s tem ne bi rešili le parkirne stiske v Piranu, temveč bi z izkopanim flišnim materialom lahko utrdili obalo med Piranom in Fieso, trajno sanirali klif in preprečili pogrezanje zadnjega stolpa mestnega obzidja. Na Fornačah pa bi sproščeno parkirišče namenili parkovnim in plažnim površinam. "V končni fazi bi lahko Piran zaprli za promet, razen za taxi in javne prevoze ter za dostavo ob določenih urah. Ob tem bi rekonstruirali in razširili cesto na Arze in ob njej zgradili novo peš in kolesarsko povezavo," razpreda Mišič.

Za rešitev prometnih zagat v Piranu je optimalna in realno hitro izvedljiva rešitev v izgradnji garažne hiše in...

Posted by Gaspar Gaspar Misic on Saturday, August 24, 2019

Poleg garažne hiše predlaga še, da bi pod stadionom uredili logistični center, v katerem bi svoje mesto lahko našle shrambe, skladišča, tudi ateljeji in glasbene vadnice, pa vadbeni prostori za športnike. "Hkrati pa bi s tem sprostili številne prostore v mestnem jedru in jim dali druge vsebine za oživitev mestnega utripa," je prepričan Gašpar Mišič, ki pravi, da bi to investicijo lahko izpeljali sami, torej občina in Okolje Piran, "saj bi ta projekt predstavljal rento za vse bodoče generacije Pirančanov".

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  30 .08. 2019 ob  13: 23
Jaz sem rešil svoj parkirni problem s Piranom. Sem šel pred leti eno popoldne v Piran in sem plačal 14 evrov parkirnine. Zdaj že leta nisem bil tam in tudi ne mislim iti in nimam nobenih problemov s parkiranjem v Pianu več.