GASILEC IZGUBIL BOJ Z OGNJENIMI ZUBLJI: Za seboj pustil ženo in dva majhna otroka

Kronika

Skoraj celotno nedeljo se je z ognjenimi zublji borilo okoli sto gasilcev z območja Dubrovnika, na pomoč so prileteli tudi štirje kanaderji. Med gašenjem je življenje izgubil 42-letni Goran Komlenac iz Orašca, je na svoji spletni strani objavila Hrvaška gasilska zveza.

Gre za enega izmed gasilcev z najdaljšim stažem med dubrovaškimi gasilci. Poklicni gasilec je bil 21 let in dva meseca, pred tem pa je z gasilstvom ukvarjal prostovoljno. Za seboj je pustil soprogo in dva otroka, eden ima tri leta, drugi pa le tri mesece, poroča Jutarnji list.

Požar je vzplamtel v nedeljo popoldne, Goran pa je bil med prvimi na požarišču. Okoliščine, v katerih je umrl gasilec, še niso znane. Poteka preiskava vzrokov smrti, po zaključku pa bodo podatki znani tudi javnosti.

Njegov neposredni poveljnik Stijepko Krilanović je dejal, da je bil Goran najbolj pripravljen gasilec v enoti. "Redno je tekmoval na gasilskem tekmovanju Fire Combat po vsej Evropi. Bil je popolnoma predan svojemu delu in družini, bil je tudi predsednik našega sindikata, boril se je za pravice gasilcev. O njemu lahko brez trohice pretiravanja zapišete vse najlepše," je povedal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija