GASILCI ODHITELI V PRADE, GORELO NA OSNOVNI ŠOLI: Policija preiskuje sum kaznivega dejanja

Kronika

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je danes ob 12.47 zagorelo na Pobreški ulici v Pradah, natančneje v toaletnih prostorih tamkajšnje osnovne šole.

Požar, ki se je vnel na dekliškem stranišču Osnovne šole Elvire Vatovec Prade, so zaposleni pogasili še pred prihodom koprskih poklicnih gasilcev, ki pa so s termovizijsko kamero vseeno preventivno pregledali prostor.

Kot so pojasnili na spletni strani šole, je zagorel podajalnik papirja. "Požar smo nemudoma pogasili in preventivno evakuirali učence. Zaradi intervencije gasilske enote smo z rednim delom nadaljevali od 13.15 dalje." Koprski poklicni gasilci so namreč s termovizijsko kamero vseeno preventivno pregledali prostor. 

BONUS VIDEO o obletnici Titove smrti

O incidentu so bili obveščeni tudi na Policijski upravi Koper. Po prvih podatkih naj bi nekdo namerno zažgal nosilec straniščnega papirja. Ta je popolnoma pogorel, poškodovane pa so bile tudi ploščice. Policisti zato obravnavajo sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Po prvih ocenah naj bi bilo povzročene za približno 3000 evrov škode.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija