GASILCI CELO NOČ GASILI OBSEŽEN POŽAR: Zagorelo v Sparovem distribucijskem centru (FOTO)

Kronika

V Sparovem objektu na Letališki cesti v Ljubljani je po drugi uri zjutraj izbruhnil obsežen požar. Požar, ki ga je po podatkih policije gasilo in obvladalo okoli 80 gasilcev, je pogašen. Predvidoma v popoldanskih urah, ko bodo vzpostavljeni ustrezni pogoji, bodo z ogledom kraja požara začeli kriminalisti, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Kot je razvidno s spletnih strani Uprave RS za zaščito in reševanje, je zagorelo danes ob 2.27. Gasilci Gasilske brigade Ljubljana so bili na kraju dogodka ob 2.39. Na mesto požara se je sprva odpravilo 15 gasilcev, a so zaradi razsežnosti požara zaprosili za dodatno pomoč, je za 24ur povedal vodja intervencije Klemen Zupančič. Požar je skupno gasilo 76 gasilcev z 21 vozili. V intervenciji je sodelovalo tudi šest prostovoljnih gasilskih društev.

"V delu, kjer je nekakšna kurilnica, je bil ogenj že močno razvit. Zaprli smo plin in izklopili elektriko. Ogenj je zajel tudi hladilnico in ostrešje," je še razložil Zupančič in dodal, da bo škoda najverjetneje precejšnja

Kot so sporočili s PU Ljubljana, je gasilcem v jutranjih urah uspelo požar lokalizirati in tudi pogasiti, trenutno na kraju še potekajo določene aktivnosti, kot je črpanje vode.

Na policiji so še pojasnili, da je po prvih ugotovitvah zagorelo v termo centrali pekarne, v prostoru velikosti 3 krat 10 metrov, višine 15 metrov, ki je tudi pogorel. V dogodku ni bil poškodovan nihče.

Požar ni poškodoval Sparovega logističnega centra. Dobava blaga v trgovine bo tako po zagotovilih prvega moža družbe Igorja Merviča po praznikih potekala nemoteno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija