GANTAR ŠE VERJAME V DESUS: Moti ga način vodenja stranke, "ki očitno ni tak, kot bi moral biti"

Piran

Nekdanji piranski župan, pa tudi minister za zdravje Tomaž Gantar od septembra ni več podpredsednik stranke Desus. Predsedniku Karlu Erjavcu očita nedemokratično vodenje stranke, čeprav o konkretnih primerih ne razpravlja, saj, kot nam je dejal v telefonskem pogovoru, zadeve ne želi dramatizirati.

Tomaž Gantar od septembra ni več podpredsednik stranke Desus.

Vse skupaj je očitno posledica vse manjšega zanimanja, ki ga je v zadnjih letih deležna stranka Desus. Gantar upadu priljubljenosti med volivci pripisuje slabo delo na nivoju programa in realizacije. "Tu je tudi sam načina vodenja, ki očitno ni tak, kot bi moral biti," dodaja Gantar.

Po njegovem mnenju je namreč ob rezultatih, kot ga je Desus dosegel na zadnjih parlamentarnih volitvah, čas, da se vodstvo zamenja. Sam je z mesta podpredsednika stranke odstopil, ker meni, da je med funkcijami znotraj stranke potrebno zaupanje. Tega v Desusu očitno ni več.

Zavezništvo med Erjavcem in Gantarjem je očitno skrhano.

Gantar je namreč dejal, da predsednik Karl Erjavec stranko vodi nedemokratično. Na vprašanje, kaj konkretno misli s tem, pa odgovarja, da gre za sprejemanje odločitev znotraj stranke.

Kljub temu da Desusa ne zapuščajo le volivci, temveč tudi člani so vsej Sloveniji, Gantar verjame, da je to dobra stranka, ki se zavzema za dobre stvari. "Naredimo kaj za starejše, javno šolstvo, javno zdravstvo ... To so dobri cilji, odvisno pa je, koliko si za njih pripravljen storiti," pravi in ob tem namigne, da je težava v načinu dela in izvedbi.

Gantar, ki se bo zdaj posvečal zdravniškemu delu, ostaja član Desusa, saj meni, da zadeva ni izgubljena. "Temu je tudi namenjen kongres, ki smo ga zahtevali in je predviden v januarju prihodnje leto," pravi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija