GANLJIVO SLOVO: Njena zadnja želja je vzbudila občudovanje po vsem svetu

Svet

Tudi po svoji smrti je mehiška učiteljica iskala način, kako bi pomagala zapuščenim živalim in kot svojo zadnjo željo zapisala, naj tisti, ki se bodo udeležili njenega pogreba, namesto rož prinesejo brikete. Na družbenih omrežjih so številni uporabniki delili sporočila občudovanja učiteljičine geste in se strinjali, da gre za izjemen primer človečnosti.

Tudi po svoji smrti je Arcadia Iglesias Reyes, učiteljica v Teziutlánu v mehiški provinci Puebla, poskrbela za zapuščene živali. S svojo gesto je ganila ljubitelje živali po vsem svetu. "Prosim, da na moj pogreb ne prinašate in ne pošiljate rož, ampak le brikete za zapuščene in zlorabljene živali." To je edinstvena zadnja želja, ki jo je izrazila v svoji pisno izraženi volji ter določila, naj bo zbrana hrana nato podarjena različnim zavetiščem za živali na tem območju. Za javno širjenje učiteljičine želje so poskrbela društva za pravice živali sama. Tako je njena prošnja zakrožila po družbenih omrežjih, kjer si je na tisoče uporabnikov delilo sporočila občudovanja učiteljičine geste.

Učiteljica je umrla 7. julija in za pogrebno slovesnost je bila izdana osmrtnica, v kateri so prosili, naj ljudje pomagajo izpolniti Arkadijino željo, da namesto rož prinesejo vrečko briketov za pomoč zapuščenim živalim. Zbrano hrano so podarili lokalnim organizacijam, ki pomagajo psom in mačkam v situacijah zapuščenosti ali zlorabe. 

Esto es un acto de generosidad aún trascendiendo a otra dimensión ✨????❤️ Gracias de todo corazón maestra Arcadia Iglesias...

Posted by Patitas De Amor on Saturday, 8 July 2023

"Naše globoko sožalje družini učiteljice Arcadije, z vsem spoštovanjem in občudovanjem njene zadnje želje, resničnega primera velikodušnega človeka v pravem pomenu besede. Hvala," so zapisali v Bioanimalventure, enem od centrov za živali. Patitas de Amor, še en center za zapuščene živali, ki je uporabil podarjeno hrano, je prav tako izrazil svoje sožalje. "To je dejanje velikodušnosti, ki presega še eno dimenzijo. Hvala ti iz vsega srca, učiteljica Arcadia. Počivaj v miru, tvoja poslednja volja se bo izpolnila," so zapisali.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija