GANLJIVE IZPOVEDI PROSTOVOLJNIH GASILCEV: "Zakaj rineš tja ob treh dojenčkih?" (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Na goriškem Krasu že več dni divjajo požari, gasilci z vseh koncev Slovenije pa neumorno rešujejo, kar se rešiti da. Predvsem pomembno je, da branijo ljudi in njihovqo imetje, za kar so jim okoliški prebivalci izjemno hvaležni. Svojo hvaležnost jim izkazujejo predvsem s transparenti na hišah in ploskanjem. Zaradi tega se ves trud tudi izplača, pravijo prostovoljni gasilci, ki so v teh dneh pozabili na vse svoje načrte, tudi dopuste, in se podali v boj z ognjenimi zublji. Spodaj je le nekaj njihovih ganljivih izpovedi, ki so zaokrožile po družbenih omrežjih.

"Po neprespanih nočeh in izrednemu naporu na požaru, te, ko prideš nazaj v gasilski dom pričaka transparent z napisom "Hvala". Gesta, ki te gane do solz. In s takimi gestami spoznamo, da naše delo le ni zastonj. Ampak je ves trud poplačan. Najlepše je videti ponosne, vesele ljudi." (PGD Hrvatini)

"Sedim v kombiju z devetimi tovariši. Nekateri spijo, drugi poskušamo s pogovorom premagati napetost pred akcijo, pred neznanim. Kolegi, ki so že bili pravijo, da je hudo, pekel na zemlji. Po obrazih se jim vidi, da ne pretiravajo. Zakaj? To je bilo včeraj največkrat zastavljeno vprašanje. Zakaj rineš tja ob treh dojenčkih? Zakaj? Zato ker moram. Ker bi isto pričakoval od tovarišev, če bi se to zgodilo pri nas. Ker bi takrat pričakoval, da pridejo reševat mojo družino, imetje, okolje. Zato, ker smo gasilci še zmeraj tovariši. Sedim v kombiju z devetimi tovariši, na poti v 'pekel' in sem vesel. Sem, kjer moram biti." (Aleš Kolmanič, PGD Bučečovci)

Mirnčani se takole zahvaljujejo gasilcem za požrtvovalnost.

Objavil/a Svet dne Četrtek, 21. julij 2022

"Po 24 urah zaključen hektični dan med naseljem Novelo in Trsteljem. Sektorja 6.1 in 6.2. Pohvala vsem požrtvovalnim gasilcem in gasilkam za opravljeno delo. Rane in žulji se bodo zacelil (peš naredil 34 km, z avtom kakšnega več), spomini bodo ostali za vedno. Preživeli preskoke pod Trsteljem v širini nekaj sto metrov, ki so v pobočje segali tudi do 250 metrov globoko. Hvala vsem, ki ste bili z mislimi z nami in se spraševali, če smo še živi. P.S. Hvala izjemnim ljudem, otrokom, ki te pričakajo v vaseh s hladno pijačo v rokah." (Andrej Tratnik, PGD Postojna)

Našim gasilcem so hvaležni tudi čez mejo, kjer so ravno ekipe iz Slovenije odločilno pripomogle k omejitvi požara na tržaškem Krasu.

Ganjena zahvala gasilcem v Jamljah. Video, ki ne potrebuje dodatnih pripisov. Il commosso ringraziamento ai vigili del fuoco a Jamlje/Jamiano. Un video che non ha bisogno di ulteriori commenti (Video Fabio Leghissa) https://www.primorski.eu/goriska/resili-ste-nam-vas-XL1159451

Objavil/a PrimorskiD dne Petek, 22. julij 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzone |  24 .07. 2022 ob  17: 22
15
Vsaka čast vsem ❤️
Sola |  24 .07. 2022 ob  13: 26
21
Res izjemni ljudje!! Srcni, mocni, neustrasni! Ne pozabljam niti na prostovoljce in vsem ki so pristopli na pomoc.
anton |  24 .07. 2022 ob  10: 23
31
... bravo, vsa čast, vsem od "pirana do prekmurja", vsakemu posameznemu gasilcu ... "kapo dol" ...