Gambozova pod drobnogledom kriminalistov

Kronika

Na domu direktorice pomorskega muzeja Piran Martine Gamboz poteka kriminalistična preiskava zaradi suma negospodarnega ravnanja pri obnovi solin, privilegiranja določenih gradbincev in zlorabo položaja. Šlo naj bi za obnovo solinarskih hišk, ki se je začela kmalu po njenem imenovanju.

soline za v clanek

Gambozova naj bi imela prav tam v bližini tudi svojo hišo, po neuradnih informacijah naj bi med drugim preiskovali tudi ali je isto gradbeno podjetje, ki je obnavljalo solinske hiške opravilo dela tudi na njeni hiši.

V medijih so že pred časom poročali o očitkih Gambozovi, da pri omenjeni obnovi solinarskih hišk, izvajalec del ni bil izbran na javnem razpisu, pri čemer naj bi znesek investicije (šlo naj bi za izključno gradbena dela) krepko presegal sto tisoč evrov.

Gambozova pa je že pred časom zavrnila vse očitke in pojasnila, "da je bilo podjetje izbrano na podlagi zbiranja ponudb in ne na hitro. Opravljena je bila tudi revizija poslovanja muzeja, kjer kršitev niso ugotovili".

Kot je danes povedal njen odvetnik Luka Zajc, je Gambozova kriminalistom že predala vso dokumentacijo, poudaril je še, da je predmet preiskave prav ona osebno in ne muzej. Kot kaže, naj bi imela Gambozova vso dokumetacijo shranjeno doma in ne v muzeju.

pripis ob 10:55:

Kasneje smo še izvedeli, da so priprli tri osebe; poleg Gambozove tudi Uroša Hribarja, ki opravlja delo kustosa v pomorskem muzeju ter Aleša Renerja iz Ajdovščine. Slednji je poslovni partner Roberta Hrobata, lastnika skupine Real, ki obvladuje več podjetij, ki so gradila hiške v Solinah. 

Deli novico: