FURS OPOZARJA: Da ne boste zamudili s plačilom, raje preverite tole!

Slovenija

Finančna uprava RS (Furs) ob začetku vročanja odločb za uporabo stavbnega zemljišča ugotavlja, da zavezanci, ki so prijavljeni v eVročanje in dokumente dobivajo v eDavke, to radi spregledajo. Zato naj preverijo, ali so za obveščanje o novih dokumentih v eDavkih potrdili svoj elektronski naslov. Sicer se lahko zgodi, da bodo zamudili s plačilom.

Finančna uprava je odločbe o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča začela vročati februarja in kot je pokazala analiza, številni zavezanci ob prijavi na storitev eVročanje sporočijo svoj elektronski naslov, pozabijo pa ga potrditi. A to pomeni, da o vročenem dokumentu ne bodo obveščeni preko elektronske pošte, posledično se lahko zgodi, da bodo odločbo s plačilnim nalogom, ki jih čaka v eDavkih, spregledali.

V tem primeru lahko zavezanec zamudi rok za pritožbo ali rok za plačilo, zaradi česar lahko pride do davčne izvršbe ter s tem postopkom povezanih stroškov, so opozorili na Fursu.

Obveščamo❗️ Kar 10.000 zavezancev ob prijavi v eVročanje ???? še vedno ni potrdilo elektronskega naslova za obveščanje o...

Objavil/a Finančna uprava RS dne Torek, 28. februar 2023

Vsem, ki se prijavijo v eVročanje, namreč Furs vroča dokumente samo elektronsko v eDavke. Doslej se je za to odločilo skoraj 160.000 fizičnih oseb, od katerih pa jih še ni potrdilo elektronskega naslova za obveščanje o prejetih dokumentih nekaj več kot 10.000.

Če želi zavezanec na vpisan elektronski naslov prejemati informacijo o vročenih dokumentih v eDavke, mora potrditi njegovo veljavnost v svojem poštnem predalu, so ponovili na Fursu. Zavezancem, ki še niso potrdili elektronskega naslova, so tako pred dnevi na njihov elektronski naslov poslali opozorilo s potrditveno povezavo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija