FURLANSKI ŠOFERJI AVTOBUSOV ŽRTVE VSE HUJŠEGA NASILJA: Po napadu ga je potnik pljunil v obraz

Kronika

V Tržiču na avtobusu prevoznega podjetja APT je spet prišlo do nasilja nad voznikom, poročajo italijanski mediji. Do dogodka je prišlo v sredo zvečer, ko je avtobus vozil po Ulici Valentinis v središču mesta.

Ko je šofer zaprosil za vozovnico potnika, ga je ta brez razloga začel zmerjati, zatem ga je pljunil v obraz. Šofer je umirjeno reagiral, zato se nasilje ni stopnjevalo.

Ker ga je nasilnež pljunil, so šoferja napotili na urgenco, kjer je moral opraviti celo vrsto raziskav, s katerimi bodo ugotovili, ali se ni morda okužil s kakšno boleznijo. Nekaj dni bo v bolniškem staležu.

"Na liniji št. 51, žal. marsikdaj prihaja do verbalnega in včasih tudi fizičnega nasilja," opozarja Marco Sosol, predstavnik sindikata Cgil Trasporti, ki je šoferju izrazil solidarnost skupaj s kolegi iz vrst sindikatov. 

"Vozniki zahtevamo večjo varnost, poleg tega na avtobusih nočemo biti sami," je poudaril Sosol in dodal, da bi tudi vozniki na Goriškem, podobno kot v Trstu, radi imeli neposredno povezavo z varnostnimi organi, saj bi tako lahko takoj opozorili na prisotnost nasilnežev na avtobusih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  24 .11. 2023 ob  13: 23
In take izrodke nasa sefica pomilostuje.