Fotografija moškega tik preden ga povozi vlak sprožila zgražanje

Kronika

Časnik New York Post, ki je znan po svojih "eksplozivnih" naslovnicah, je  sodeč po odzivih na svetovnem spletu  danes prestopil mejo dobrega okusa, ko je objavil fotografije moškega, tik preden ga je do smrti povozil vlak podzemne železnice.

Ljudi na spletnih forumih zanima predvsem, zakaj je fotograf raje pritiskal na sprožilec, namesto da bi skušal pomagati moškemu. New York Post je sicer sporočil, da je fotograf Umar Abbi, ki za časnik dela honorarno, skušal pomagati, a fizično ni bil dovolj močan. Zato je menda ognjevito pritiskal na bliskavico aparata in tako skušal posvariti strojevodjo.

Drugo najbolj pogosto vprašanje je, kaj je narobe z Newyorčani na sploh. Moški, ki je umrl pod vlakom, se je namreč pred tem v ponedeljek na postaji podzemne železnice na Manhattnu prerival z nekim drugim moškim in ta ga je nato potisnil na tire. Storilec je zatem hitro pobegnil in policija ga še išče  kljub pravi poplavi varnostnih kamer v New Yorku.

Drugi čakajoči na vlak so dogodek le opazovali in med njimi ni bilo nobenega, ki bi skušal pomagati, čeprav se je moški pobral na noge in se skušal izvleči iz meter in pol globoke luknje nazaj na peron.

Tretje vprašanje zadeva urednike in lastnike časopisa, ki so fotografijo moškega na tračnicah objavili na naslovnici s pripisom "Ta človek bo sedaj umrl".

Po spletu se vrstijo pozivi za bojkot New York Posta, vendar pa skoraj ni dvoma, da bo prodaja še uspešnejša kot običajno. Ob tem se zastavlja četrto vprašanje, in sicer, kaj je narobe z ljudmi, ki takšen časopis kupujejo.

Več iz rubrike Kronika:

Niittynen: Patria je za velike projekte vedno kontaktirala premiera!

Kriminalisti pridržali osebe, ki so napadle policiste

Virant oproščen: Ni žalil Kosa

 

Deli novico:

wtf |  05 .12. 2012 ob  12: 37
Kakšen članek je to? Prevod nula. Regionalvovci wtf?
s |  04 .12. 2012 ob  21: 45
"The world is a dangerous place, not because of those who do evil, but because
of those who look on and do nothing."