FOTOGRAFIJA, KI POVE VEČ KOT TISOČ BESED: "Vidite, kako lepo je, ko se sreča mati s svojim otrokom" (FOTO)

Svet

Le ena v nizu pretresljivih zgodb domnevne trgovine z novorojenčki pred štiridesetimi oziroma tridesetimi leti v državah nekdanje Jugoslavije, ki se je odvijala v koprski porodnišnici, ima srečen konec. 36-letni Zoran je na božični dan srečal svojo mater. To je fotografija ganljivega snidenja, ki je zaokrožila po spletu.

36-letni Zoran in mama, ki ga je v koprski porodnišnici rodila stara 23 let.

"Drage mame, vidite kako lepo je, ko se mati sreča s svojim detetom, ki je bilo ukradeno in prodano! Tako lahko osrečimo še kakšno mater, če se vsi skupaj združimo brez razlikovanja, kdo pripada kateremu združenju," je na svojem Facebook profilu zapisal Marko Ivić. Človek, ki je po 40 letih dal v javnost svojo osebno izkušnjo, ko sta s soprogo v Beogradu želela posvojiti otroka.

O domnevni kriminalni združbi, ki naj bi v državah nekdanje Jugoslavije s pomočjo zdravnikov odvzemala materam novorojenčke in jih prodajala naprej, so začeli poročati tudi svetovni mediji.

Združenje 'Nestale bebe Beograda'

36-letni Zoran se je rodil kot Saša v koprski porodnišnici leta 1983. Materi naj bi ga ob rojstvu odvzeli s pojasnilom, da je umrl, dobil pa je nova starša. Srbski par, ki ni mogel imeti otrok. Po njuni smrti je Zoran našel svojo zapestnico iz porodnišnice, ki je krušna mati očitno ni zavrgla.

VENDARLE STA SE LAHKO OBJELA: Zoran, ki so ga kot otroka ukradli v koprski porodnišnici, spoznal biološko mamo

Božič, največji družinski praznik, sta po 36 letih prvič skupaj praznovala tudi Zoran in njegova mati. Zorana je takrat 22-letni Slovenki v koprski porodnišnici ukradla organizirana kriminalna združba, ki je v nekdanji Jugoslaviji trgovala z novorojenčki, mati pa je vse življenje živela v prepričanju, da je njen sin mrtev.

Zgodba je le ena v nizu pretresljivih izpovedi, ki so dodobra stresle države nekdanje Jugoslavije. Preko beograjskega združenja 'Nestale bebe Beograda' prihaja v javnost vse več pozivov mater, ki iščejo svoje zdaj že odrasle otroke in obratno.

V javnosti je vse več namigov, da je v državah nekdanje Jugoslavije delovala organizirana kriminalna združba, ki je trgovala z novorojenčki. Skozi njihove roke naj bi šlo po nekaterih ocenah več kot 20.000 dojenčkov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  30 .12. 2019 ob  18: 46
DNK? Drugače to izgleda kot balkanska posla.
td |  30 .12. 2019 ob  07: 49
In za tak dogodek se slikaš v kanotjeri. Drugače pa ta zadeva maksimalno smrdi v vseh pogledih. In se strinjam s Šuligojem.
Silvana63 |  29 .12. 2019 ob  21: 48
Doma imam zapestnici, ki sva ju s hčerko dobili v koprski porodnišnici. Nikjer ne piše ne bolnica ne ime, nicesar razen številke. Mislim da bi gospa mama mogla kaj več povedat...
Ištrijan |  29 .12. 2019 ob  19: 28
10
To je že burleska, je sploh kdo vsaj malo potipal pri koprski oz. izolski porodnisnici?! Jih je nekdanji Sašo in njegova stara-nova mama kaj vprašala po dokumentaciji?! Je gospod Marko ivic kaj povprašal?!

Zanimiv članek Šuligoja v Delu: "Novica o prodaji dojenčkov ima »zelo kratke noge«"
Kolibri123 |  28 .12. 2019 ob  14: 45
21
Kaj so v koprski porodnišnici že pobrskali po stari dokumentaciji, kaj se je pravzaprav s tem porodom takrat dogajalo? To je strašna zgodba, nekdo je moral biti za to odgovoren. Bonišnica bi morala omogočit DNA analizo za razjasnitev primera, kar ta slučaj meče strašno slabo luč na ves strokovni personal, ki ima ime in priimek in je v lokalnem okolju dobro znan.