FOTO: Tretji pandolo turnir Koza Nostra uspel!

Koper

Minulo soboto, 14. septembra 2013, se je na travnatih površinah Športno rekreativnega centra Bonifika v Kopru zaključil tradicionalni, že tretji Pandolo turnir “Koza Nostra” v organizaciji Kulturnega in športnega društva Dolga Štorija iz Kopra. Turnir, ki je osrednja prireditev društva, z leti postaja najbolj priljubljen Pandolo turnir sezone. Letošnja "Koza Nostra" je bila posebna predvsem zato, ker je marca letos igra Pandolo bila uradno zapisana v register žive kulturne dediščine, KŠD Dolga Štorija pa registrirana kot uradna nosilka kulturnega izročila.

Dogajanje se je začelo ob 9. uri s pričetkom otroškega turnirja. V napetih dvobojih so se pomerile tri otroške ekipe, med katerimi je bila najbolj uspešna dekliška ekipa Gliste, drugo mesto so zasedli Osli, tretje mesto pa je pripadlo ekipi Forza Mazza. Vse tri ekipe so prejele zaslužene nagrade in poklone.

Sledila je otvoritev turnirja s predstavitvijo enajstih nastopajočih ekip ter otvoritvenim udarcem, ki ga je izvedla kapetanka zmagovalne otroške ekipe. Idealno vreme, spektakularne tekme ter športno vzdušje so bili lepa kulisa predzadnjega turnirja sezone. Med igro seveda ni manjkalo dobrih udarcev, spektakularnih obrambnih akcij, pa tudi nekaj vroče krvi v najbolj napetih trenutkih. Na turnirju je zasluženo zmagala domača ekipa Mazza la Panda, ki je v finalu premagala ekipo Bela Tema (slednji so šele drugič nastopali na Pandolo turnirju), tretja pa je bila ekipa Mimoza, ki je bila zmagovalka zadnjih dveh edicij turnirja. Prehodni pokal "Koza Nostra" je torej prvič ostal doma in je prešel v enoletno skrbnitvo ekipi Mazza la Panda.

Letošnja novost na turnirju je bila ta, da so kot prvi podelili prehodni Fair Play pokal Koza Nostra, z željo, da se igra razvije tudi v tem segmentu, ki je bil vidno zanemarjen v zadnjih nekaj letih. Najbolj športna ekipa turnirja in hkrati prva dobitnica prehodnega fair play pokala je tako postala ekipa Panda la Mazza.

Turnir se je zaključil v športnem duhu z druženjem vseh ekip in obiskovalcev v večernih urah.

Končna razvrstitev:

1. Mazza la Panda (Obala)

2. Bela Tema (Koper)

3. Mimoza (Hrvatini)

4. Panda la Mazza (Obala)

5. Baronessa (Koper)

6. Pazipandolić (Obala)

7. C. I. Pola (Pula)

8. Strupene Gosenice (Koper)

9. Baštardi (Koper)

10. Prekmurski Pandolaši (Črešnovci)

11. Solinar (Strunjan)

Deli novico: