FOTO: Osnovnošolci zaključili 18. tekmovanje ŠKL

Včeraj so se, na prvem dnevu finala ŠKL, na parketu koprske Bonifike borili osnovnošolci.

Kot je v navadi, so najprej na parket stopili odbojkarji. Letos so se v finalni tekmi med seboj pomerili  Korošci in Primorci. Vsak na svojo stran odbojkarske mreže sta stopili OŠ Kanal / Deskle in OŠ Mislinja. Tekma je bila po začetni tremi, ko so kar visoko povedli Mislinjčani v tretji četrtini že čisto izenačena. Zato so v zadnji četrtini, ko so ponovno na parket stopili fantje, odločale malenkosti. Tekma, ena boljših finalnih tekem v odbojki v zadnjih letih, se je odločila praktično v zadnji minuti. Sreča je bila tokrat naklonjena Korošcem, visoko v zrak so pokal dvignili osnovnošolci iz Mislinje, ki so tako še  potrdili letošnjo konstantno formo, saj v celotni sezoni niso izgubili niti ene tekme. Končni rezultat je bil 65 : 62, najboljša igralca tekme pa sta postala Polona Marušič (OŠ Kanal/Deskle) ter Bine Oder, kapetan zmagovalne ekipe.

V drugi tekmi prvega dne finala so na gol streljali učenke in učenci OŠ Dobrova in OŠ Bratov Letonja Šmartno ob Paki. Punce so pokazale veliko bojevitosti že v prvi četrtini tekme, saj je padlo kar šest golov (4 za Šmartno ob Paki in 2 za Dobrovo). Končni rezultat je bil 9 : 5 za OŠ Bratov Letonja iz Šmartna ob Paki, ki so tudi letošnji osnovnošolski nogometni prvaki. Tokrat so morali fantje priznati premoč puncam, saj so praktično same postavile rezultat tekme. Najboljša igralka tekme je postala Lara Prašnikar, učenka OŠ Bratov Letonja, za najbojšega igralca tekme pa kapetan in vratar Miha Medved iz Dobrove.

Takoj po VIP tekmi med dvema ognjema, za katero so odigrali Aljaž Pegan, Tadeja Brankovič Likozar, Andrej Jerman ter predstavniki pokroviteljev, smo podelili priznanja tudi naj ŠKL športnikom med osnovnošolci. S tem pomembnim naslovom so se letos okitili: Maša Gabrijel in Matic Erznožnik (košarka), Lara Prašnikar in Dejan Angov (nogomet) ter Špela Belec in Bine Oder (odbojka). Poleg praktičnih nagrad so za nagrado prejeli tudi testiranje motoričnih sposobnosti, ki ga bo izvedla Fakulteta za šport.

Zadnjo tekmo prvega dne pa so odigrali košarkarji. Pod koši sta se borili OŠ Šmarje pri Jelšah in OŠ Louisa Adamiča iz Grosupljega, branilci naslova iz lanskega leta. Obe ekipi sta bili do finala še neporaženi, kar se je pokazalo tudi v zadnji tekmi sezone. Tretjo četrtino so učenke začele poravnane, na rezultatu 20 : 20 in jo končale zelo blizu skupaj. Prav tako je bil rezultat neodločen tudi po koncu rednega dela tekmovanja. Na parketu se je odvil pravi košarkarski derbi in po dramatičnem finalu so v podaljških, z nekoliko več zbranosti, saj so zadeli vse proste mete, ki so jih izvajali zaradi številnih osebnih napak, slavili učenke in učenci OŠ Šmarje pri Jelšah. Končni rezultat je bil 58 : 51.

Najboljša igralca tekme sta postala Teja Goršič (OŠ Louisa Adamiča Grosuplje) med deklicami in Gašper Valek (OŠ Šmarje pri Jelšah) med dečki.

Deli novico: