FOTO: Občutite naravo!

Lucijčan Rok Dolničar, fotograf, ki se ukvarja predvsem z naravoslovno fotografijo, se je odločil, da aktualne fotografije iz serije "Občuti Naravo" postavi na ogled v Splošno bolnišnico Izola. 

Fotografije so posnete na barvni negativ film in so odraz resničnega, kar je ustvarila narava sama.

Kot pravi, je v fotografiranju naravoslovnih motivov našel bistvo za ozaveščanje javnosti o neprecenljivi vrednosti naravnega habitata, na katerega človek pogosto pozablja. S fotografijo se je sicer začel resneje ukvarjati leta 2001, ko je nekaj časa preživel v Sečoveljskih solinah in v fotoaparat beležil njihovo naravno lepoto. "Ta se mi je odkrivala tako, kot sem se jaz odkrival njej."

Vzporedno je dopisno študiral na Inštitutu za profesionalno fotografijo v New Yorku. Je član Severnoameriške naravoslovne fotografske zveze NANPA, ki se zavzema za promocijo umetnosti in ved naravoslovne fotografije s ciljem spoštovanja narave in varovanja okolja.

"Naravoslovna fotografija je zanimiva in pestra še posebno v slovenskem prostoru ,saj je na tem območju mnogo zanimivih geografskih lokacij, raznolikega rastlinja, živali, rek, jezer in še morje imamo. Bolj kot se gibam po naši slovenski naravi, bolj se zavedam prednosti kratkih razdalj, ki so zelo pomembne pri ustvarjanju dobre fotografije, saj ta zahteva veliko časa, truda in vztrajnosti," razlaga in pove, da si je fotografije v Splošni bolnišnici Izola mogoče ogledati do nadaljnjega.

Frida |  09 .09. 2013 ob  09: 28
Čudovita fotografija, pohvalno.