FOTO: Izdelali so svojo prvo čokolado!

Koper

Včeraj dopoldne so na Župančičevi ulici v starem mestnem jedru Kopra zavladali otroška razposajenost, igrivost in smeh. Prva obalna čokoladnica Da Ponte je namreč gostila 40 otrok iz koprskega vrtca Kekec.

Kot nam je povedal njen lastnik Danijel Sertič, je organiziral delavnico izdelovanja čokolade, na idejo pa je prišel ob nenehnih vprašanjih 4-letnega sina o nastajanju te slastne dobrote: "Pomislil sem, da če je že on tako radoveden, bi lahko to zanimalo tudi druge otroke. Starši prav dobro vemo, da znajo biti naši otroci res izredno vedoželjni!"

Včerajšnja delavnica, ki so jo izvedli prvič, je Sertičevo domnevo v celoti potrdila: "Niso se mogli načuditi temu, kako nastane kakav in kako v resnici izgleda kakavovo zrno! Odprtih ust pa so poslušali, kaj vse je potrebno narediti, da pridemo do končnega izdelka, ki ga vzamemo s police v trgovini. Za piko na i je vsak od njih, seveda z našo pomočjo, izdelal čisto svojo čokoladno liziko!"

Glede na uspeh prve delavnice Sertič upa, da dogodek ni bil zadnji in da bodo sodelovanju naklonjeni tudi ostali okoliški vrtci ali šole. Kdo ve, morda bo med obiskovalci tudi kakšen bodoči slaščičar.

 

Sorodne vsebine:

"Čokolada je dodatek k ljubezni!"

Veseli petek v Kopru, ko ulica zaživi!

Čokoladna delavnica Da Ponte

Deli novico: