FILMSKI LOV PO MORJU: Pred koprsko patruljo bežala dva čolna, prekupčevali naj bi z mamili

Kronika

Včeraj ob 8.40 so koprski pomorski policisti zaznali vplutje neznanega plovila v slovensko morje iz italijanske smeri. Na kraj je bila napotena patrulja s policijskim čolnom in približno dve navtični milji v slovenskih vodah zaznala dva neznana čolna brez registrskih oznak, na katerih se je izvajal ribolov. Policista v patrulji sta začela izvajati pooblastila na vodah v skladu z Zakonom o nalogah in pooblastilih policije, vendar sta posadki na obeh čolnih takoj prenehali z lovljenjem rib in pričeli bežati proti Italiji, so zapisali na PU Koper.

Kljub neposrednemu pozivanju in uporabi predpisanih svetlobnih in zvočnih signalov se plovili nista ustavili. Bežeča čolna sta se kmalu ločila in plula v različne smeri. Za enim je slovenski patruljni čoln zapeljal v italijanske teritorialne vode, kar je v skladu s sporazumom o čezmejnem policijskem sodelovanju. V tem času so slovenski policisti obvestili italijanske varnostne organe, ki so bežeči čoln ustavili pred italijanskim Gradežom. Prevzeli so postopek, patrulja postaje pomorske policije iz Kopra pa se je vrnila v slovensko teritorialno morje.

Policisti Postaje pomorske policije (PPOP) Koper bodo poslali predlog za uvedbo postopka drugemu prekrškovnemu organu, ki je pristojen za ugotavljanje in sankcioniranje prekrškov glede izvajanja ribolova. Sami pa bodo začeli postopek o prekršku zoper poveljnika plovila italijanskega čolna zaradi izpolnjenih zakonskih znakov prekrška Zakona o varstvu javnega reda in miru, so še zapisali.

Še nikoli niso obravnavali takšnega primera

Tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec je za STA povedala, da slovenski policisti še nikoli niso obravnavali takšnega primera.

Kot so poročale Primorske novice, je šlo za amaterske ribiče, ki naj bi brez ustreznih dovoljenj vpluli v slovenske vode v iskanju rdečega tuna. Po informacijah tržaškega časnika Il Piccolo pa naj bi begu botrovalo prekupčevanje z mamili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kaslc |  11 .01. 2019 ob  10: 25
To počnejo že vsa leta.
kot novinar bi se lahko pozanimal kakšen tune so v našem morju,ne pa da samo prevedeš iz italjanščine .
V slovenskem morju je MODROPLAVUTI tun.
Sramota.