FESTIVAL DECEMBER V ANKARANU: Za začetek prižig prazničnih lučk in koncert Slavka Ivančića

Ankaran

Po veliko slovenskih krajih so praznične lučke prižgali minuli konec tedna, v Ankaranu bodo to storili v jutri, 2. decembra, ob 18.00 in s tem začeli celomesečni festival December. Prižig lučk bodo s petjem in recitacijami obogatili otroci iz Vrtca Ankaran in Delfino Blu Ankaran ter učenci OŠ Ankaran. Od 20.00 dalje pa bo mogoče prisluhniti koncertu Slavka Ivančića.

December bodo v ankaranski občini obogatili s kulturnimi in zabavnimi vsebinami. V sodelovanju s Samoupravno skupnostjo Italijanov Ankaran in društvi so pripravili ustvarjalne delavnice za otroke. Manjkale ne bodo niti gledališke predstave v izvedbi Gledališča Koper, Kud Ljud, Družinskega gledališča Kolenc ter koncert Romane Kranjčan.

Obiskal jih bo Dedek Mraz. S Športnim društvom Ankaran se bodo odpravili na pohod z lučkami. Medgeneracijske vezi bodo pletli na pevskem večeru s pevskima zboroma OŠ Ankaran in Pierpaolo Vergerio il Vecchio, enota Hrvatini ter Mešanim pevskim zborom Ulka Ankaran.

Gostili bodo Društvo Dobra volja Škofije s predstavo Zakonske zdrahe in profesionalno gledališče Dramma Italiano TNC Fiume - Talijanska Drama HNK Rijeka s predstavo Lockclown.

V ogrevanem in okrašenem šotoru bodo za program poskrbeli učenci OŠ Ankaran, otroci Vrtca Ankaran in otroci vrtca Delfino Blu Ankaran.

Že to soboto bodo odrasli lahko plesali v 80., 90. in na začetek 2000 s skupino deejayev z imenom Master Mix, v prihajajočih tednih pa uživali ob skladbah skupin: P.Valjak Parni Valjak Tribute, Paul Grem, NOAIR, MRFY, Robert Vatovec Big Band, Dire Straits Project in The Chillers. S Karamelo in prijatelji se bodo poklonili Zlatiju Klunu, na predbožični večer pa se bodo zbrali na koncertu skupine Gedeore in Ankarančana Gregorja Ravnika. Leto bomo zaključili legendarno, s silvestrskim koncertom Tulia Furlaniča in Kamnolomi ter zasedbe De Peachkiss.

Dva dni pred silvestrovim pripravljajo Večer ukrajinskih pravljic in pesmi, ki jih bodo pripravili prijatelji oziroma sosedi iz Nastanitvenega centra Debeli rtič.

Vse do 8. Januarja bo v Ankaranu odprto tudi drsališče. Več na: https://prireditve-ankaran.si/.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  03 .12. 2022 ob  22: 50
-1
svaka čast Slavko ! bravo mulo !