FERNETIČE BODO POPOLNOMA PREUREDILI: Čez mejni prehod samo še avtocesta (FOTO)

Trst

Mejni prehod Fernetiči bodo popolnoma preuredili, poročajo tržaški mediji. Včeraj so na tržaški prefekturi predstavili zaključen načrt, ki ga je naročila Občina Repentabor. Nekdanji mejni prehod bo v prihodnje namenjen izključno avtocesti, ki se pri Fernetičih ne bo več prekinila.

Foto: Facebook Tanja Kosmina, županja Občine Repentabor

Avtocesta iz Ljubljane proti Trstu in naprej proti Benetkam se bo po novem nadaljevala v blagem levem zavoju. Voznikom tako ne bo več potrebno zavijati za 270 stopinj po zdajšnjem priključku. Novih cest ne bodo gradili, temveč bodo preuredili obstoječe. Lokalni promet ne bo več potekal po nekaj desetih metrih avtoceste.

Pri križišču za tovorni terminal bo cesta zavila desno, kjer bodo uredili stransko cesto za lokalne potrebe. Po njej se bo mogoče peljati do Sežane. Na Fernetičih bodo uredili štiri nova krožišča, deželna cesta 58 pa bo služila predvsem lokalnemu prometu, kar bo razbremenilo naselje. Bara G ne bodo zaprli, uredili bodo dva cestna priključka in nadhod ter zagotovili dostop tudi do vseh drugih objektov, poroča Primorski dnevnik.

Projekt je vreden 22 milijonov evrov, iz proračuna italijanskega ministrstva za infrastrukturo in prevoze je že dobil 16,5 milijona. Razpis za izvajalce del naj bi objavili do konca leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija