FEBRUARJA DOBRO PREGLEJTE PLAČILNE LISTE! Če ne veste, na kaj morate biti pozorni, danes obiščite Inšpektorat za delo v Kopru

Koper

Inšpektorat za delo v Kopru bo danes odprl vrata za vse, ki jih zanima, kakšne pravice so dobili s spremenjenim zakonom o minimalni plači. Spomnimo, da bodo morali delodajalci februarja pri izplačilu plače za januar že upoštevati njegove določbe. Zainteresirani lahko koprsko območno enoto inšpektorata na Ferrarski 5b obiščejo med 9. in 17. uro.

Februarja bodo morali delodajalci pri izplačilu plače za januar že upoštevati določbe spremenjenega zakona o minimalni plači, ki za plačilo dela, opravljenega od 1. januarja 2020 do 31. decembra 2020, določa novo višino minimalne plače - 940,58 evra bruto.

Določa tudi, da so vsi dodatki, določeni z zakoni in drugimi predpisi ter s kolektivnimi pogodbami, del plače za delovno uspešnost ter plačilo za poslovno uspešnost, dogovorjeno s kolektivno pogodbo ali pogodbo o zaposlitvi, izločeni iz minimalne plače in se torej prištevajo k znesku minimalne plače.

Inšpektorji za informacije ne bodo na voljo le v Kopru, ampak po vsej Sloveniji: v Ljubljani, Zagorju ob Savi, Kranju, Celju, Velenju, Postojni, Novi Gorici, Mariboru, na Ptuju, v Murski Soboti, Lendavi, Novem mestu in Brežicah. Naslovi območnih enot so med drugim na voljo na spletnih straneh ministrstva za delo.

Inšpektorji za delo od zvišanja minimalne plače poostreno nadzirajo spoštovanje zakonodaje, pri čemer so še posebej pozorni na to, ali so iz minimalne plače izvzeti vsi dodatki.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  05 .02. 2020 ob  12: 51
gospo iz gospodarske zbornice, ki je delodajalce nagovarjala, kako naj goljufajo delavce pa najmanj odstavit s položaja, ker dela sramoto vsem poštenim ljudem.