FC KOPER JE SPET PRVOLIGAŠ: Odločil predčasen zaključek 2. slovenske lige, za Gorico dodatne kvalifikacije

Slovenija

Potem ko je izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije odločil, da se predčasno konča 2. slovenska liga, je postalo jasno, da je novi prvoligaš postal Koper, medtem ko bo dodatne kvalifikacije za preboj med prvoligaše igrala Gorica. V Kopru so odločitve razumljivo veseli.

"Seveda bi si napredovanje raje zagotovili na igrišču. Tako je vedno lepše in niti najmanj ne dvomim, da bi nam uspelo. Premoremo dovolj kakovosti, vsekakor dovolj, da bi prednost pred zasledovalci še povečali. Ampak vse to ne ovira moje sreče," je za Ekipo SN povedal športni direktor Kopra Boško Županović.

Pravi, da so srečni in zadovoljni vsi v klubu, zanj pa da je to še posebej čustven trenutek. "Potem ko sem prevzel terjatve Milana Mandarića, sem s klubom vse od začetka nove poti. Od primorske lige naprej ... Ni bilo lahko, a smo dosegli namen in napredovali iz sezone v sezono. Uresničili smo obljubo, da bo Koper v sezoni 2020/21 spet prvoligaš," je poudaril Županović.

Boško Županović

Dodal je, da je vrnitev med elito dosežek, ki so ga nestrpno pričakovali in da so nanj lahko upravičeno ponosni, vendar se s tem ne smejo zadovoljiti. "In se ne bomo. Gremo naprej, ambicioznih načrtov nam ne manjka. Veste, kaj ... V prihodnji sezoni si bomo priigrali nastop na mednarodnem prizorišču. Težko bo, prihodnost vseh klubov in nogometa nasploh je dokaj negotova, vendar verjamem, da nam bo uspelo. Da bomo uvrščeni med najboljše tri ekipe in bomo poleti 2021 udeleženci kvalifikacij za evropsko ligo. Zagotavljam vam, da bo tako," je odločen v napovedih Županović.

Drugačno je razmišljanje pri Gorici, ki je po 20 krogih pred prekinitvijo tekmovanja zaradi pandemije novega koronavirusa za vodilnimi Koprčani zaostajala za tri točke. Po sklepu IO bo tako morala v dodatne kvalifikacije za prvo ligo, ki bodo predvidoma po nespremenjenem načinu (s tekmo doma in v gosteh) po koncu prvoligaške sezone. Če bi veljala trenutna lestvica prve lige, bi bile njen tekmec Domžale, trenutno predzadnja ekipa Prve lige Telekom Slovenije. A sezono slednje si pri NZS želijo izpeljati do konca.

"Vem, da je v nastalih razmerah težko poiskati optimalno rešitev, s katero bi bili zadovoljni vsi, v tem primeru pa smo mi prav gotovo prikrajšani. Ne vem, če je bila to edina možnost ...," je za Ekipo SN razmišljal športni direktor Gorice Miran Burgić.

Nekdanji odlični napadalec je poudaril, da je popolnoma jasno, da s tekmecem v dodatnih kvalifikacijah ne bodo v enakovrednem položaju. "Ekipa, ki bo na drugi strani, bo v tekmovalnem ritmu, mi pa bomo v osmih mesecih pri eni uradni preizkušnji za spopad za biti ali ne biti. S tega stališča nedvomno ne moremo biti zadovoljni, hkrati pa ne smemo zanemariti, da bodo vsaj štirim igralcem, ki jih lahko štejemo med ključne, potekle pogodbe. Bodo hoteli igrati?" se sprašuje Burgić.

Ta je še razkril, da se bo ekipa danes zbrala na uvodnem treningu, nakar se bodo po številnih pogovorih in analizah odločili, na kakšen način v nastalih razmerah nadaljevati vadbo.

Nekaj vprašanj pa je tudi pri izpadu iz lige. Na mestih, ki vodita v nižji rang tekmovanja, sta Rogaška in Koroška Dravograd. A o sestavi lig bo še odločal IO NZS. So pa vsaj v Ajdovščini prepričani, da bodo sami kot vodilni v 3. ligi zahod v prihodnje drugoligaši. "Mi smo v drugi ligi!" so tvitnili pri Primorju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija