FANTAZIMA VABI V KOPER: Drsajte ob morju, izkusite doživetje v soju sveč in še mnogo več!

Koper

Čarobno okrašeno mesto, drsanje ob morju in ostalo praznično dogajanje vabijo na Fantazimo v Koper. Kilometri utripajočih svetlobnih verig, svetleči elementi z živalskimi motivi in pravljične figure različnih oblik ter umetniške svetlobne instalacije so tudi letos del praznične razsvetljave v Kopru. Tako je obisk največjega obalnega mesta v pozno popoldanskih in večernih urah v času Fantazime vsakič znova zagotovo prav posebno doživetje.

Za marsikoga pa je prav posebno doživetje zimsko drsanje ob morju. Na Fantazimi je drsanje na ledu možno pod veličastnimi oboki nekdanjega skladišča soli – koprske Taverne, ki je le korak od morja in koprske promenade. Drsališče bo obratovalo vse do 2. januarja 2022.

Med tednom ga lahko obiščete med 12.00 in 20.00, ob petkih je drsanje možno vse do 22.00, ob sobotah med 10.00 in 22.00, ob nedeljah pa med 10.00 in 20.00.

Nepozabno decembrsko doživetje pa lahko doživite ob torkih zvečer, ko je na programu Sanjsko doživetje v soju sveč. Butično doživetje, ki vključuje večerjo v veličastni Pretorski palači in obisk koprskega Zvonika v soju lantern, je namreč v mesecu decembru še posebej očarljivo, saj se odvija v samem osrčju Fantazime.

Pogled z balkona Pretorske palače ali 54-metrskega Zvonika na praznično okrašeni Titov trg in mestno jedro v soju prazničnih luči se vam bo zagotovo še dolgo zapisalo v spomin. Za dodatne informacije in rezervacije Sanjskega doživetja v soju sveč se lahko obrnete na Turistično-informacijski center (TIC) Koper (tic@koper.si ali na 05 6646 403).

Sicer se v času Fantazime v Kopru odvija tudi bogat spremljevalni program, ki ga sproti prilagajajo glede na veljavne ukrepe. Konec tedna se bo program odvijal v koprski protokolarno-prireditveni dvorani Sv. Frančiška Asiškega. Tako lahko v petek, 10. decembra, ob 19.00 obiščete koncert rock zasedbe Joker Out, v soboto ob 19.00 pa nastop priljubljene skupine Primorski fantje.

Prav tako bosta za vikend ob 11.00 v dvorani potekali otroški gledališki predstavi. V soboto, 11. decembra, bo predstava Čarobni prazniki, v nedeljo, 12. decembra, pa Prijatelja za vedno.

Vstop na vse dogodke bo prost, bo pa za udeležbo na dogodkih treba, skladno z veljavnimi ukrepi, spoštovati PCT pogoj in si predhodno zagotoviti vstopnico. Brezplačne vstopnice za vse dogodke tega tedna so že na voljo v TIC Koper.

Več o decembrskem dogajanju in ostalih doživetjih v Kopru na: www.visitkoper.si.

#ifeelsLOVEnia #mojaslovenija #visitkoper