FAKULTETA ZA MANAGEMENT Z NOVIM VODSTVOM: Vajeti je prevzela dr. Tatjana Horvat

Koper

V mesecu novembru so na Fakulteti za management Univerze na Primorskem (UP FM) potekale redne volitve dekana, na katerih so študentje ter zaposleni za novo dekanjo izvolili izr. prof. dr. Tatjano Horvat, ki je sicer tudi članica njihovega kolektiva že od leta 2003.

Dr. Tatjana Horvat je sicer ekspert s področja računovodstva in revizije za podjetja in javni sektor in je javnosti predvsem  poznana zaradi specializiranosti za finančni nadzor poslovanja izobraževalnih institucij. Je izredna profesorica za računovodstvo in revizijo. Na omenjenih področjih je zelo aktivna na pedagoškem, raziskovalnem in strokovnem področju v lokalnem in mednarodnem okolju.

Sicer doktorandka Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, vsa leta aktivno deluje kot 'Državni notranji revizor', ima pa tudi licenci 'Preizkušeni notranji revizor' ter 'Preizkušeni računovodja' pri različnih državnih institucijah. Pri ministrstvu za pravosodje je vrsto let članica komisije za preizkus znanja in strokovnosti sodnih izvedencev in sodnih cenilcev s področja ekonomije in financ, s področja vrednotenja podjetij in s področja forenzičnega preiskovanja gospodarskega poslovanja ter bančništva.

Z vidika zakonitosti in pravilnosti finančnega poslovanja ter programov dela je revidirala mnoge šolske institucije, izobraževala njihov vodstveni kader na področju javnih financ, kreirala vrsto strokovnih izobraževalnih programov s področja davkov, računovodstva in financ za poslovni svet, reševala javnofinančna vprašanja z različnimi državnimi institucijami, s tujimi strokovnjaki pa pisala in opravila vrednotenja in cenitve različnih finančnih institucij. Več kot 20 let je predsednica komisije pri časniku Finance za izbor najboljših letnih poročil med podjetji, bankami, zavarovalnicami in drugimi organizacijami.

Horvatova bo sicer z nastopom funkcije nasledila prof. dr. Matjaža Novaka, ki je UP FM vodil dva mandata. Nekdanji dekan svoje poslanstvo povzema: "V osmih letih nam je uspelo pridobiti nove, sodobno opremljene prostore, prestrukturirati kadrovsko sliko, prenoviti študijske programe tako, da so sedaj izjemno aktualni glede na dogajanje na globalni ravni, se povezati in nadgraditi programe z mednarodno priznanimi institucijami, kot je Moskovska državna Univerza Lomonosov ter stabilizirati finančno sliko članice." 

Horvatova je vajeti prevzela s 1. januarjem, ne skriva pa ambicioznih ciljev za njeno mandatno obdobje: "Organizacijo prevzemam v dobri kondiciji, vedno pa se najde tudi prostor za napredek. Predvsem si želim dvigniti ugled UP FM v slovenskem visokošolskem izobraževalnem prostoru ter širše v državah članicah EU. Naši mednarodni programi se lahko kosajo z najrazličnejšimi programi evropskih univerz in ni razloga, zakaj ne bi večje število študentov pritegnili na slovensko obalo. Hkrati pa želim spodbuditi tudi raziskovalno delo svojih sodelavcev ter posredno tudi sodelovanje z gospodarstvom in okoljem, v katerem delujemo."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija