FAKIN BREZ DLAKE NA JEZIKU: "Takega izliva gnojnice nisem pričakoval, Zadković laže!"

Piran

Včeraj smo poročali, da je piranski župan Đenio Zadković odstavil podžupana Roberta Fakina. Do razkola med njima je prišlo zaradi parcele v obrtni coni Lucija, za katero se je občina nenadoma odločila uveljavljati predkupno pravico. O nesoglasjih med Zadkovićem in Fakinom so danes pisali tudi nekateri drugi primorski mediji, v katerih je zdaj že nekdanji podžupan zaznal "lažne in zavajajoče trditve", zato se "čuti dolžnega odgovoriti".

"Ob razhodu sem vprašal župana, kako bova novico posredovala medijem. Odgovoril je, da to sploh ni novica, ki bi koga zanimala. Na moje vztrajanje je rekel, naj sam odločim ... Vsekakor nisem pričakoval tega izliva gnojnice, zato sem dolžan odgovarjati: župan laže!" se je na pisanje medijev za naš portal odzval Fakin.

Za Primorske novice je župan Zadković namreč dejal, da se je Fakin na kolegiju najprej strinjal za uveljavljanje predkupne pravice pri nakupu zemljišča v Luciji, nato pa si premislil in na izredni občinski seji glasoval proti. Kot je za Regional pojasnil Fakin, je na kolegij, na katerem so obravnavali točko o nakupu omenjene parcele, prišel z zamudo, saj je vodja kabineta vabilo poslal v nedeljo zvečer na Viber, sporočila pa sam ni videl pravočasno. "Ob mojem prihodu je bila predmetna točka že mimo, zasledil sem le komentarje drugega podžupana, g. Radovca, ki je odločno tudi sam nasprotoval uveljavitvi predkupne pravice oz. nakupu parcele," je razložil Fakin.

"To pomeni, da je županova trditev, da sem se na kolegiju strinjal, dan kasneje pa glasoval proti, laž. Nikoli se nisem strinjal, ker menim, da s takimi potezami odganjamo iz občine še zadnje utrinke gospodarstva, ki sloni izključno na obubožanem turizmu, kjer občina nima nobenega vpliva," je dejal.  Kot "eklatantni primer" je navedel nekdanjo Drogo Portorož, ki so ji, tako Fakin, takratne oblasti negirale razvojni prostor v občini, kjer je včasih zaposlovala na tisoče ljudi, zato se je iz Portoroža preselila v Izolo.

Po Fakinovih navedbah je predlog sklepa o nakupu parcele v lucijski obrtni coni nastal v ožjem krogu kabineta, "kjer sicer zelo dobro obvladajo posel z nepremičninami, nimajo pa pojma o problemih, s katerimi se sooča gospodarstvo". Nekdanji direktor Kmetijske zadruge Agraria Koper meni, da bi morala občina pomagati tistim, ki ustvarjajo delovna mesta, "ne pa jim metati polena pod noge".

"Vsakemu je jasno, da se je s to potezo župan z ekipo znebil enega konkurenta na prihajajoči volilni tekmi," je prepričan Fakin, ki še pravi, da ni pristaš blatenja nasprotnika, saj da to počnejo le tisti, ki nimajo lastnih zaslug, ki bi jih predočili občanom. "Zato ne mislim nadaljevati v nekem medijskem boju, bom pa odločno reagiral, če bo to proti meni počel kdo drugi," je še zaključil.

Za naš portal je včeraj Zadković pojasnil, da je Fakina odstavil z mesta podžupana, ker ni več opravljal funkcije povezovalca koalicije, za kar je bil postavljen. Občina pa da se je za nakup dobrih 2.000 metrov velike parcele v Luciji odločila, ker bi nanjo preselila Javno komunalno podjetje Okolje Piran.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
cazzimperio  |  11 .09. 2022 ob  17: 13
17
Tu zadaj se skriva nepremičninar GGM.
GENIO ni smel zaposliti GGM na komunalo. Nekaj kasneje pa še odpisanega direktorja Agrarie. Vse služi nepremičninar ju, uzurpatorju javnega podjetja ko je govor o parcelah v občini. Ki odlično z kooperanti obvlada javno podjetje.
Genio je žrtev teh ljudi zato bo plačal z porazom na volitvah. Obljubil je tudi ureditev parkirišč za stalne prebivalce. Pa smo dobili nepremičninar ja, ki nam onemogoča bivanje. Ggm je povsod postavil parkomate. V spalne naselju Lucija in obljublja podzemno garažno hišo 3000, Piranu. Ste pozabili na njegove obljube.
Velja razmisliti in te uzurpatorje na volitvah poslati domov
Prč |  11 .09. 2022 ob  12: 31
Kjer se dva kregata, tretji...
franko |  11 .09. 2022 ob  09: 10
Župan , ki je nasprotoval izgradnji hitre ceste do Lucije, ne more biti župan.
joe jaxson |  10 .09. 2022 ob  23: 25
33
same poštenjačine !