Facebook priznal Kosovo kot samostojno državo

Odklop

Facebook, ki velja za največje družbeno omrežje na svetovnem spletu, je Kosovo pet let po razglasitvi njegove samostojnosti dodal na seznam držav. "Facebook je priznal Kosovo kot državo," je na Twitterju objavila kosovska ministrica za evropske integracije Vlora Citaku.

Kosovski premier Hashim Thaci pa je v sporočilu za javnost med drugim zapisal, da so ga v ponedeljek vodilni predstavniki Facebooka seznanili, da so Kosovo dodali na seznam držav.

Doslej so se Kosovci, ki so želeli imeti svoj profil na Facebooku, lahko registrirali samo kot prebivalci Srbije, če so kot kraj svojega bivanja navedli katero od kosovskih mest.

"Čeprav ne gre za priznanje kakšne države, pa je to zelo dragoceno, saj več kot milijarda ljudi po svetu uporablja Facebook," je novico pospremil vplivni kosovski portal koha.net.

Kosovo je doslej priznalo 105 držav, med njimi tudi ZDA in Slovenija. Rusija, Kitajska ter pet članic EU pa tega doslej še niso storile.

Deli novico:

Vladimir |  20 .11. 2013 ob  13: 21
Ta clanek je za nic. 1. Kosovci kot narod ne obstajajo. Na Kosovu zivijo Albanci,Srbi ter ostali narodi.Zakaj je slika z albanskimi zastavami? Kosovo je na pol priznana drzava in ni clanica ZN.