FACEBOOK PONOVNO ZAMOČIL: Razkril telefonske 400 milijonov uporabnikov

Svet

Facebook je ponovno izdal zaupanje svojih uporabnikov in razkril njihove osebne podatke. Telefonske številke več kot 400 milijonov uporabnikov so postale javno dostopne po zadnjem fiasku družbenega omrežja. 

Sodeč po podatkih TechCruncha, ki je odkril spodrsljal, Facebook ni zaščitil računov 419 milijonov uporabnikov s celega sveta. Facebook je v nezaščiten spletni prostor uvrstil nekatere uporabniške račune in njihove geografske lokacije, skupaj s telefonskimi številkami in podatki o spolu. S tem je dovolil prost dostop do telefonskih številk 133 milijonov Američanov, več kot 50 milijonov Vietnamcev in 18 milijonov Britancev, poroča Daily Mail. 

Facebook je napako priznal, a poudaril, da je v resnici številka razkritih uporabnikov za pol manjša.

Po opozorilu je Facebook odstranil omenjeni 'server', tako da zaskrbljeni uporabniki ne morejo niti ugotoviti, ali so bile razkrite njihove telefonske številke. So pa s tem lahko postali tarče nezaželene elektronske pošte, reklamnih oglasov in podobnega.

Spomnimo, Facebook je bil lani vpleten v škandal ogromnih razsežnosti, ko je prišlo na dan, da je prodajal podatke svojih uporabnikov za politične namene.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija