EVROPSKI KADETSKI POKAL V JUDU SE VRAČA V KOPER: Kdo bo zastopal Obalo?

Koper

Kopru se ta vikend obeta živahno športno dogajanje. Judo klub 15. maj Marezige skupaj z Judo zvezo Slovenije organizira Evropski kadetski pokal v judu, ki se po dveh letih koronskega premora vrača v Koper. 

Tekmovanje bo potekalo v soboto, 29. in nedeljo, 30. oktobra, s pričetkom ob 10. uri. Finalni boji se bodo začeli ob 16. uri. Med 350 tekmovalci iz 23 držav bo barve Obale zastopal judoist Blaž Vadnjal Stojanović iz Judo kluba Izola.

"Za Blaža bo to povsem nova izkušnja, saj bo to njegovo prvo večje tekmovanje," pravi njegov trener Iztok Babič in doda, da bo nastop na mednarodnem tekmovanju obenem tudi odlična priložnost za analizo dosedanjega dela in pripravo ciljev ter vizije za Blaževo in tudi klubsko nadaljnjo športno pot.

Na vprašanje, kdo so po njegovem mnenju letošnji favoriti za poseg po najvišjih stopničkah, pa Babič poleg Slovenije izpostavi ekipe Gruzije, Izraela, Francije in Italije, presenečen pa je tudi nad številčno zelo močnima ekipama Srbije in Romunije, ki lahko na tem pokalu po njegovem mnenju ustvarita lepe rezultate.  

V soboto in nedeljo se bo torej v športni dvorani Osnovne šole Koper še posebej močno držalo pesti za Blaža Vadnjala Stojanovića.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija