EVROPSKE CENE IPHONOV GREDO V NEBO: Apple predstavil najnovejše tri modele (VIDEO)

Tehnologija

Ameriški tehnološki velikan Apple je danes predstavil tri nove modele iz svoje serije pametnih telefonov iPhone. Z njimi se bo podal v vse hujši boj za tržne deleže na trgu pametnih naprav, ki v zadnjem času stagnira. Poleg novih modelov svojega najbolje prodajanega izdelka je predstavil še prenovljen model pametne ure Apple Watch.

Apple bo še ta mesec začel prodajati tri nove modele iphonov: iPhone Xs, iPhone Xs Max und iPhone Xr. Vsi imajo velike zaslone in nobeden nima več gumba Home. V svojo pametno uro je koncern prvič vgradil tudi merilnik EKG. Ta funkcija bo sprva na voljo le v ZDA, kjer so jo zdravstvene oblasti FDA že odobrile.

Lani predstavljeni najdražji model pametnega telefona iPhone X je Apple osvežil z zmogljivejšim procesorjem in izboljšanim zaslonom. Model iPhone Xs ima še vedno zaslon z diagonalo 14,7 centimetra, zdaj pa je na voljo še njegova večja različica iPhone Xs Max s 16,5-centimetrskim zaslonom.

Novi iPhone bo v Evropi stal med 1149 in 1649 evrov

Najdražji novi iphone  model iPhone Xs Max s 512 gigabajtov notranjega pomnilnika  bo v Evropi stal 1649 evrov. Cene za model iPhone Xs se začnejo pri 1149 evrih. Novost je med drugim tudi na kitajskem popularni barvni odtenek zlate. V Sloveniji naj bi bila nova modela po Applovih napovedih na voljo 28. septembra.

Modela Xs in Xs Max imata spet zaslona s tehnologijo OLED, ki omogoča bolj kontrastno sliko od zaslonov LCD. Drugače pa je pri modelu iPhone Xr, ki so ga opremili s cenovno ugodnejšim zaslonom LCD ter ohišjem iz aluminija namesto jekla.

Namesto gumba Home sistem za prepoznavo obraza

Se pa zdaj tudi pri nasledniku cenovno ugodnejšega modela iPhone 8 zaslon razteza čez praktično celotno sprednjo površino. S tem ni več prostora za tradicionalni gumb Home s senzorjem prstnega odtisa, zato je Apple tudi model iPhone Xr opremil s sistemom za prepoznavo obraza FaceID. Cene za model IPhone Xr se začnejo pri 849 evrih.

Med posebnosti novih telefonov je Apple na današnji predstavitvi izpostavil nov procesor v notranjosti aparatov, ki omogoča tudi izvedbo bolj kompleksnih nalog na osnovi strojnega učenja. Kot primer so predstavili aplikacijo, ki v realnem času analizira gibanje igralca košarke in mu lahko daje nasvete. Fotoaparati telefonov so dobili nove slikovne senzorje, s čimer naj bi se izboljšala kakovost posnetkov.

Applu uspelo vgraditi senzor EKG v pametno uro

V nova najdražja modela so poleg tega kot v prva iphona vgradili kartico eSIM, ki omogoča uporabo v omrežjih različnih operaterjev. Tako je mogoče uporabljati en iphone z dvema telefonskima številkama. Le v telefone za kitajski trg bo moral uporabnik namesto ene kartice eSIM vstaviti dve običajni kartici SIM.

Pri novem modelu Apple Watch je koncernu uspelo, da je iz pametne ure naredil merilnik EKG. Uporabnik si lahko naredi elektrokardiogram, s tem ko za pol minute položi palec na rob ohišja. Apple je tako prvi, ki mu je uspelo senzor za EKG vgraditi v pametno uro. Kdaj bo ta funkcija na voljo tudi zunaj ZDA, še ni znano.

Deli novico:

Clan |  13 .09. 2018 ob  13: 11
Kupu ga bom ko ga bo nek cepec ki ga je uzeu na narocnino prodajal na bolhi za pou manj! Za telefon dat tolko al cakat pred trgovino ni sans! Mas dovolj norcev ki sklenejo narocnino za dve leti in prodajajo nov telefon! Sam da dobijo tistih par €€€! Itak ne bojo placali enga obroka!
če |  13 .09. 2018 ob  12: 39
imaš vsaj malo pameti ne rabiš pametnega telefona
ovca1A |  13 .09. 2018 ob  12: 36
-1
me mee meee meee mmeeeee-too!! Tej telefončki so vse bolj podobni špijunskim napravicam in samo smejem se tistim ki jih menjavajo na par mescev :)))))
Beeeeeeee |  13 .09. 2018 ob  11: 48
takoj kupit, najboljš je to da ima moja firzerka vedno zadnji model iPhone, a ne pride do 700EUR neto na mesec....ajjjjeeeeejj...
nostradamus |  13 .09. 2018 ob  11: 15
bomo videli koliko jih bodo prodali, da se ne bo zgodilo isto kot z modelom IPhone X.
jurij |  13 .09. 2018 ob  11: 04
potrebujemo te telefone za normalno komunikacijo?
ma daj |  13 .09. 2018 ob  10: 58
gremo hitro v vrsto, še prej po hitri kredit na banko, potem pa za kosilo krompir in zelje z novim telefonom na mizi.......ovce, be, be, be
Še preveč |  13 .09. 2018 ob  10: 53
Poceni so. Vsaj 2 jurija bi mogli vprašat, ker itak ljudje so ovce brez možganov.....ko jih gledam kako čakajo pred trgovinami po 2 dni preden odprejo,se samo smejem kašni bedaki so....
IBRO |  13 .09. 2018 ob  10: 36
in zdaj I-ovce pare na sunce!