EVROPSKA SREDSTVA ODOBRENA: Srednjo šolo Izola bodo energetsko prenovili in sanirali

Slovenija

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo 775.000 evrov evropskih sredstev za projekt energetske sanacije Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole Kranj ter Srednje šole Izola.

Oba objekta bo v okviru projekta energetsko prenovil in obnovil Šolski center Kranj, so sporočili z ministrstva.

Za šolo v Kranju projekt predvideva zamenjavo radiatorjev, vgradnjo termostatskih ventilov in hidravlično uravnoteženje sistema. Sanirana bo tudi toplotna postaja za gretje sanitarne tople vode, posodobljena razsvetljava ter urejeno prezračevanje v telovadnici in učilnicah.

Na stavbi Srednje šole Izola pa bodo v okviru projekta izvedli toplotno izolacijo fasade, vgradili toplotno izolacijo stropa ter zamenjali okna z žaluzijami. Poleg tega bodo zamenjani radiatorji, vgrajeni termostatski ventili, izvedeno bo hidravlično uravnoteženje sistema. Sanirali bodo kotlovnico, vgradili konvektorje ter toplotno črpalko za hlajenje in ogrevanje. Obenem bodo posodobili elektro instalacije, razsvetljavo in klimatizacijo.

Kot so še sporočili z ministrstva za kohezijo, projekt sledi ciljem spodbujanja energetske učinkovitosti javnih stavb, smotrnega ravnanja z energijo in rabe obnovljivih virov energije.

Skupna vrednost projekta je 1,6 milijona evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija