EVROPA ZAČENJA PONOVNO ŽIVETI: Kje in kakšne ukrepe bodo sprostili?

Svet

Po Evropi se danes nadaljuje rahljanje ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Tako kot v Sloveniji se bodo v več državah začele odpirati šole oziroma jih bo začelo obiskovati še več otrok, ponekod pa se odpirajo restavracije in bari, pa tudi muzeji.

Restavracije in bare bodo lahko med drugim odprli v Italiji, a so lastniki pretekli teden sporočili, da bodo številni gostinskih lokali ostali zaprti. Za to so se odločili zaradi strogih pravil za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ki jih bodo morali upoštevati.

V slovenski zahodni sosedi bodo vrata odprli tudi frizerji, trgovine na drobno, muzeji in knjižnice, po cerkvah pa bodo znova dovoljene maše. Bazilika svetega Petra v Vatikanu bo ob tem znova odprla vrata tudi za turiste.

Frizerski saloni in muzeji se bodo predvidoma odprli tudi v Belgiji, kjer se bodo v omejenem obsegu začel pouk v šolah. Najprej se tja vračajo dijaki zadnjih letnikov srednjih šol in zadnjih razredov osnovnih šol.

Srednješolci bodo lahko spet sedli v klopi tudi v Grčiji, kjer bodo turistom znova na ogled atenska akropola in druga arheološka najdišča.

V šole bodo dijaki zadnjih letnikov danes lahko šli na Portugalskem, kjer se odpirajo še bari, restavracije, muzeji in galerije. Restavracije in kavarne se bodo odprli tudi v Severni Makedoniji in na Danskem. V tej državi se bodo osnovnošolcem v šolah pridružili še srednješolci.

Na Irskem naj bi danes začeli obsežnejše postopno sproščanje omejitev. Najprej se bo predvidoma lahko začelo delo na prostem, dovoljeno bo druženje manjših skupin na prostem, odprle pa se bodo tudi nekatere trgovine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija