EUROFEST ZNOVA V KOPRU: Sodelovalo bo 2500 udeležencev iz 17 držav Evrope in Azije (FOTO, VIDEO)

Koper

V Kopru se s spoznavnim večerom danes začenja 29. evropski rokometni festival Eurofest, na katerem bo sodelovalo okoli 2500 udeležencev iz 17 držav Evrope in Azije. Kot so razložili organizatorji, na dogodku mladi rokometaši in rokometašice nadgradijo svoje znanje, pridobijo izkušnje in ustvarijo nova prijateljstva.

Današnji spoznavni večer Eurofesta se bo odvijal na koprskem Ukmarjevem trgu. Prva predtekmovanja sledijo v sredo, ko bodo udeleženci rokomet igrali od 8. do 18. ure. V sredo prav tako pripravljajo otvoritveno slovesnost z mimohodom ekip od Titovega trga do centralnega prizorišča na Ukmarjevem trgu.

"Kot vsako leto, si tudi to leto prizadevamo za fair play, zdravo tekmovalnost in sklepanje novih prijateljstev," so zapisali v sporočilu za javnost.

Posted by Eurofest on Utorak, 4. juli 2023.

Kot so navedli, je festival za Slovenijo pomemben tudi kot promocijski dogodek s tržnim učinkom, saj državo obiščejo tekmovalci iz mnogih različnih držav. Med drugim se na Eurofest letos vračajo mladi rokometaši iz Tajvana, ki bodo Koper obiskali z osmimi selekcijami.

???? The French team is on its way to Slovenia for the international handball tournament EUROFEST! ????‍♂️???????????? ???? Stay tuned...

Posted by Eurofest on Utorak, 4. juli 2023.

"V tem času na Obali prenoči več tisoč ljudi, kar močno pripomore k spodbuditvi in ohranjanju turizma," so pojasnili in dodali, da je morje velik motiv pri ekipah za prvoten obisk turnirja, saj se po napornih tekmah vsi radi sprostijo v vodi in na plaži.

Ocenjujejo tudi, da se veliko ekip na Eurofest vrača predvsem zaradi dolgoletne tradicije delovanja, kvalitetne organizacije in dobrega vzdušja na turnirju. "Prav tako pa k temu veliko pripomore odlična infrastruktura dvoran in razporeditev pomembnih lokacij po Kopru, saj so vse na dosegu nog," so še zapisali.

Priprave na 29. EUROFEST so v teku! ????

Posted by Eurofest on Utorak, 4. juli 2023.

Letošnji 29. evropski rokometni festival Eurofest se bo zaključil v nedeljo.

⏳Dobrodelna licitacija bo trajala v času turnirja, torej od 4.7. do 9.7.2023. ????Izklicna cena dresa je 50 evrov. Sodelujete lahko tako, da v komentar napišete vašo ceno, katero lahko višate za najmanj 5 evrov. ????V sodelovanje vabimo čisto vse ljubitelje in ljubiteljice rokometa! ⏳The charity auction will take place during the tournament, from July 4th to July 9th, 2023. ????The starting bid for the jersey is 50 euros. You can participate by writing your bid in the comments, which you can increase by at least 5 euros. ????We invite all handball enthusiasts to participate!

Posted by Eurofest on Utorak, 4. juli 2023.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija