ETIČNI KODEKS POSLANCEV PO JELINČIČEVO: Ščipanje po zadnjici dovoljeno, a le enkrat v dveh urah

Slovenija

Poslanska skupina (PS) Slovenske nacionalne stranke (SNS) je na medije naslovila dopis glede sprejema etičnega kodeksa, pod katerega je podpisan vodja stranke Zmago Jelinčič Plemeniti. V njem so našteli nekaj predlogov, v kolikor se bo še naprej razpravljalo o etičnem kodeksu, za katerega pravijo, da je nesmiseln, saj naj bi šlo za korupcijsko zadevo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK).

Jelinčič je v dopisu, ki smo ga prejeli danes, zapisal, da se poslanci stranke SNS ne bodo udeležili sestanka v povezavi z etičnim kodeksom. Po njihovem mnenju je kodeks pravzaprav korupcijska zadeva KPK, saj naj bi njen predstavnik na sestanku s PS SNS izjavil, da "KPK lobira, da bi se sprejel kodeks, ker bo GRECO na osnovi sprejetja priznal komisiji dve pozitivni točki v spisku korupcijskih tveganj".

Kot nadaljuje Jelinčič, so zadevo prijavili KPK, vendar so od nje prejeli po njihovem mnenju popolnoma ustrezen odgovor. Ob tem pa dodaja nekaj predlogov, v kolikor nameravajo "še naprej razpravljati o tem nesmiselnem kodeksu":

 

Za konec Jelinčič še predlaga, da naj bodo vse kršitve sporočene delovnem ljudstvu na posebni, zato narejeni oglasni deski, postavljeni pred stavbo, "ki jo še vedno imenujejo narodna skupščina".

Posted by Zmago Jelinčič Plemeniti on Wednesday, January 29, 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  30 .01. 2020 ob  13: 47
volitve čimprej !!!! in upam, da samooklicani plemeniti in njemu podobni ne pridejo v parlament !!!!!
Lili |  30 .01. 2020 ob  08: 53
Dovolj imam teh fosilov v parlametnu..Naj grejo že enkrat v učbenike zgodovine!
Ištrijan |  30 .01. 2020 ob  08: 29
Še malo pa se te rešimo za vedno......predčasne volitve takoj!!!!!!
glas razuma |  29 .01. 2020 ob  22: 48
Zakaj tega primitivca ki zastopa slovenski narod imenujete z nazivom plemeniti ? Po kodeksu je morda spisal pravila srednjeveške prostitucijske hrame , ki redno obiskuje .