ESENCA ISTRE: Zvezda vsake praznične mize

Koper

Kulinarična darila postajajo vedno bolj priljubljena. Kako ne bodo, saj nam zagotavljajo užitek v vseh pomenih: tako s svojimi okusi in aromami, kot tudi z vzdušjem, ki ga ob praznični mizi ustvarijo. Prijatelji, klepet, druženje, zabava – in v sredini vsega tega doživetja nekaj, kar to doživetje tudi poganja. Njegova esenca. Zakaj torej le-ta ne bi bila Esenca Istre, zvezda vsake mize, zvezda novoletnih daril iz kleti Vinakoper?

V kleti Vinakoper so skupaj z vrhunskim chefom Tomažem Kavčičem že drugo leto zapored ustvarili ekskluzivni paneton Esenca Istre. Predstavljajte si: tradicionalno italijansko prednovoletno pecivo zanimive recepture, ki prebudi brbončice in nas s svojo mehkobo in izjemnim okusom popelje v kulinarični raj, ob njem pa skrbno razvita vinska esenca iz kleti Vinakoper. Paneton je za vas razvil z Michelinovo zvezdico nagrajen chef Tomaž Kavčič, vinsko esenco pa so pridelali enologi v kleti Vinakoper.

Vrhunski užitek je torej zagotovljen, s tem pa tudi razlog, da Esenco Istre podarite svojim najbližjim ali jo postavite na domačo praznično okrašeno mizo. V vsakem primeru boste poželi val navdušenja. 

Kaj se skriva v praznični specialiteti?

Esenca Istre pride na police vinskega butika Vinakoper le v prednovoletnem času. Letos razveseljuje že tretje leto zapored, drugič zapored pa je njena receptura rezultat kreativnosti in inovativnosti chefa Kavčiča. Njegov paneton vsakič znova preseneča z nenavadnimi sestavinami, tokrat med njimi blestijo suhe fige, grozdje in solni cvet.

"Vsako leto nosi svojo energijo, zbir dogodkov in doživetij, ki so za nami. S tem vnaša tudi svojstveno kreativno spodbudo, ki jo nadgrajuje pestrost lokalnih surovin in raznolikost sodelovanj, partnerstev, ki jih ustvarjamo. Zato ni presenečenje, da Esenca Istre vsako leto lahko postreže z novimi okusi, novimi kombinacijami, ki so poklon letu, ki je za nami, našim sodelavcem, partnerjem in tradiciji naše izjemne gastronomije," o letošnjem panetonu razmišlja chef Kavčič.

Žlahtna esenca v prefinjeni parfumski steklenički

Enologa Vinakoper Boštjan Zidar in Rok Jamnik sta tudi letos posegla v najbolj žlahtne zaklade grozdja in iz sorte cipro za odličen spoj s panetonom ustvarila globoko rdeče likersko vino, imenovano esenca. V Vinakoper so jo ustekleničili v elegantno parfumsko stekleničko, tako da njeno žlahtno meglico poškropite po sveže razrezanem panetonu. S tem že tako edinstvena jed dobi še dodaten pridih glamurja in praznične čarobnosti.

Bogat izbor ostalih novoletnih daril iz srca Istre

Darilni program Vinakoper pa letos ponuja še veliko več. Okrepili so ponudbo gastronomskih dobrot iz Istre, še posebej sladkih, pa tudi ponudbo SPA programa zanjo in zanj. Na voljo so vam najrazličnejši že pripravljeni paketi, odlični spoji izbranih vin in gurmanskih dobrot, seveda pa vedno lahko med policami pobrskate sami in izberete po svojem okusu.

Celoten program novoletnih daril Podarite Istro lahko raziščete na spletni strani Vinakoper, dobrodošli pa tudi v vinskem butiku v Kopru ter v njihovih prodajalnah v Ilirski Bistrici in Ljubljani.

Minister za zdravje opozarja: uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!