ERDOGAN ZNOVA IZSILJUJE EU: Odprl je mejo za migrante, več sto ljudi že na poti (VIDEO)

Svet

V Turčiji so se začele širiti novice, da naj bi turške oblasti odprle mejo z Evropo. Več sto migrantov se je po poročanju turških medijev že napotilo na mejo z Grčijo. V provinco Edirne naj bi prišlo že skoraj 300 migrantov, večinoma iz Sirije, Irana, Iraka, Maroka in Pakistana. Druga skupina migrantov je prišla v mesto Ayvacik na zahodu Turčije in namerava s čolni na grški otok Lezbos. Grčija je medtem že okrepila nadzor na meji. 

Fotografija je simbolična. 

Po poročanju turškega dnevnika Sabah naj bi Turčija odločitev o odprtju meje z Evropo sprejela na včerajšnji izredni varnostni seji pod vodstvom turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana, potem ko je bilo v provinci Idlib na severozahodu Sirije ubitih najmanj 33 turških vojakov. Turčija je odgovornost za te napade pripisala sirskemu režimu Bašarja al Asada.

Syrian refugees in Turkey

Syrian refugees run towards European border as Turkey will no longer stop them

Objavil/a RT dne Petek, 28. februar 2020

Turški vojaki pomešani med teroriste? 

Rusija je danes v odzivu sporočila, da so bili turški vojaki, ki jih je napadla sirska vojska, pomešani med "teroriste". "Turški vojaki, ki so bili v bojnih enotah terorističnih skupin, so bili tarča obstreljevanja sirskih čet," je v sporočilu za javnost po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočilo rusko obrambno ministrstvo. V Moskvi so ob tem dodali, da turške sile niso sporočile svojih položajev na območju, "kjer ne bi smele biti prisotne", ter da ruske zračne sile ne delujejo na tem območju.

Grčija že okrepila nadzor na meji

Grčija je v petek okrepila nadzor na meji, potem ko je domnevno Turčija sporočila, da ne bo več zapirala meje z Evropo za begunce. V Grčiji so podvojili število policistov na meji in pozvali k okrepljeni pripravljenosti. "Vse je pod nadzorom, ni razloga za skrb," je dejal vir pri grški policiji za AFP.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  28 .02. 2020 ob  14: 33
naborniška vojska že spušča dim v zrak, nič bat
vseved |  28 .02. 2020 ob  09: 31
Še lahko pravočasno postavimo 6 meterski zid vzdolž celotne meje s hrvaško