EPIDEMIOLOŠKE RAZMERE SE ŠE NAPREJ ZAOSTRUJEJO: Vse več držav je obarvanih v temno rdečo

Svet

Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je danes objavil posodobljen epidemiološki zemljevid, iz katerega je razvidno, da se epidemiološke razmere še naprej zaostrujejo. Večji deli Evrope so tako rdeči ali temno rdeči, med njimi tudi Slovenija, ki je temno rdeča v celoti že od 23. septembra.

Oranžnih in zelenih območij, kjer je epidemiološka slika boljša, je še naprej vse manj. V celoti je oranžna le še Portugalska. Francija je oranžna in rdeča, Italija je večinsko oranžna, deli pa so rdeči oz. zeleni.

Vse več držav je obarvanih v temno rdečo. V celoti so temno rdeče poleg Slovenije med drugim Hrvaška, Madžarska, Nizozemska, Belgija, Baltske države, Avstrija, Češka in Slovaška. Skandinavske države so večinoma rdeče, deli pa so temno rdeči oz. oranžni. Španija je na tokratnem zemljevidu siva, saj pri ECDC niso imeli na voljo vseh podatkov za analizo.

S temno rdečo barvo so na zemljevidu ECDC označena območja, kjer 14-dnevna incidenca okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev presega 500, pri izračunih pa sicer upoštevajo tudi delež pozitivnih testov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija