EPIDEMIJA SE ŠE NAPREJ UMIRJA: Devet novih okužb, nič smrtih žrtev (INFOGRAFIKA)

Slovenija

V ponedeljek je bilo ob 1174 testiranjih potrjenih devet novih okužb s koronavirusom, novih smrtnih žrtev pa ni bilo, tako da skupno število umrlih ostaja 77, kažejo vladni podatki. Epidemija se očitno še naprej umirja, saj je število hospitaliziranih bolnikov glede na nedeljo upadlo za tri na 87, v intenzivni negi jih je bilo 25 ali en manj.

Iz bolnišnice so v domačo oskrbo odpustili štiri osebe.

Skupno število potrjenih okužb z novim koronavirusom se je do konca ponedeljka povzpelo na 1344, skupno število testiranj pa na 42.976.

Število novih okužb je tako ostalo pod deset, čeprav so opravili približno dvakrat toliko testov kot konec tedna. Še naprej upada tudi število hospitaliziranih in bolnikov na intenzivnih oddelkih.

Tudi v ponedeljek se slovenskim občinam s potrjeno najmanj eno okužbo z novim koronavirusom ni pridružila nobena nova. Takih občin je tako že nekaj dni 150, medtem ko je občin z dvema ali več okužbami zdaj 118. Največ potrjenih okužb imajo v ljubljanski občini, in sicer 263. V koprski občini je potrjenih okužb s koronavirusom 13, v izolski in piranski občini pa po štiri.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija