EPIDEMIJA NI ZAPRLA OSREDNJE KNJIŽNICE KOPER: Držati se morate teh pravil in uporabiti košarico

Koper

Kljub razglasitvi epidemije, vse enote Osrednje knjižnice Srečka Vilharja do nadaljnjega obratujejo brez sprememb in po rednem odpiralnem času, v skladu s smernicami Združenja splošnih knjižnic, ki so osnovane po priporočilih NIJZ in MZK.

V knjižnici do uvedbe novih sprememb veljajo vsi do sedaj sprejeti ukrepi: obvezno nošenje zaščitne maske, obvezna medosebna razdalja, obvezno razkuževanje rok in spodbujanje brezstičnega poslovanja. Poleg tega v okviru priporočil NIJZ že ves čas izvajajo štetje uporabnikov, ki se nahajajo v prostorih, saj velja priporočilo 20 kvadratnih metrov površine na posamezno stranko. Da bi delo v knjižnici, zlasti pa izposoja, vračilo in dostop do knjižničnega gradiva potekali nemoteno, so v skladu s priporočili uvedli nujno uporabo košarice za vsakega uporabnika in obiskovalca (košarice po vsaki uporabi redno razkužujejo).

Vse storitve knjižnice bodo potekale nemoteno. V knjižnici se bodo potrudili in omogočili zanimive kulturne vsebine preko spletnih platform. Vse dogodke, otroške prireditve, predavanja in izobraževanja bodo do nadaljnjega preselili na novo spletno stran kp.sik.si oziroma na Facebook stran. Sproti bodo obveščali kdaj in kje se jim boste lahko virtualno pridružili.

Delovanje knjižnice v nekaj točkah

  • Uporabniki imajo do knjižničnega gradiva prost pristop ob upoštevanju varnostnih navodil (nošenje maske, razkuževanje rok, upoštevanje razdalje med uporabniki, omejitev števila sočasnih obiskovalcev – nadzor z uporabo košaric).
  • Tudi v teh razmerah uporabnikom svetujejo uporabo brezstične izposoje (samopostrežna izposoja, izposoja predhodno naročenega gradiva …).
  • Bibliobusi vozijo po ustaljenem urniku, izposoja in vračanje gradiva poteka ob vseh potrebnih varnostnih ukrepih.
  • Vrnjeno gradivo je pred ponovno uporabo podvrženo predpisani 3-dnevni karanteni.

Uporabnike želijo znova spomniti na različne možnosti brezstične izposoje gradiva:

  • BREZKONTAKTNO NAROČANJE GRADIVA: preko spletne strani COBBIS ali telefona (05/ 66 32  605) lahko v vseh enotah vnaprej naročite gradivo, ki vam ga pripravijo in (v času, ko je enota odprta) predajo.
  • SPLETNI VPIS: za vse, ki še niso člani knjižnice, nudijo vpis preko spleta: https://plus.si.cobiss.net/opac7/rsu/sikkp/form
  • REZERVACIJE KNJIG PREKO SPLETA: gradivo rezervirate na spletni strani Cobiss.si (https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search) ali preko Virtualne knjižnice Slovenije na mobilnih napravah - aplikacija mCOBISS.
  • PODALJŠEVANJE GRADIVA PREKO SPLETA: zamudnini se lahko izognete, tako da pravočasno vrnete gradivo ali podaljšate rok izposoje, in sicer v spletnem servisu Moja knjižnica - https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/search
  • PODALJŠEVANJE GRADIVA S TELEFONSKIM KLICEM
  • DOSTOP DO GRADIVA PREKO PODATKOVNIH ZBIRK V E-OBLIKI: če ste član, lahko e-gradiva berete tudi preko vaših mobilnih naprav (https://www.knjiznice.si/uporabniki/gradivo/?akr=SIKKP)

Deli novico: