ENORMNA PORAST OKUŽB S KORONAVIRUSOM V INDIJI: Prikrivajo dejanske podatke o številu umrlih?

Svet

V Indiji, kjer so v zadnjem tednu zabeležili eksponentno rast okužb z novim koronavirusum, so v četrtek potrdili rekordnih skoraj 10.000 novih primerov. V državi z 1,3 milijarde prebivalcev se je doslej okužilo 295.772 ljudi, po številu okužb pa je Indija zdaj četrta najbolj prizadeta država v pandemiji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po številu okužb Indija tako zaostaja le za ZDA, kjer so zabeležili več kot dva milijona primerov, ter Brazilijo in Rusijo.

Zdravstveni strokovnjaki napovedujejo, da se bo število primerov v Indiji v naslednjih nekaj mesecih močno povečalo, saj v državi odpirajo pisarne, podjetja, verske objekte in nakupovalna središča. Po napovedih pristojnih bi se lahko v prestolnici New Delhi do konca julija okužilo pol milijona ljudi, poroča britanski BBC.

V Indiji po podatkih, ki jih je objavilo indijsko ministrstvo za zdravje, sicer beležijo razmeroma nizko stopnjo smrtnosti. Zaradi covida-19 je doslej v tej državi umrlo 8498 ljudi.

Indijske oblasti nizko stopnjo smrtnosti zaradi covida-19 pripisujejo ukrepom za zajezitev okužb, med drugim so za več kot dva meseca razglasili karanteno, ki je bila najobsežnejša na svetu, ustreznemu vodenju bolnišnic ter dejstvu, da je indijsko prebivalstvo razmeroma mlado. Zanikajo pa očitke o prikrivanju dejanskega števila umrlih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija