ENORMEN SKOK OKUŽB V TEJ PRIMORSKI OBČINI: Vsega skupaj 143 novih v regiji

Slovenija

Gorenjska ostaja najbolj prizadeta regija v drugem valu epidemije covida-19. V petek so samo v Kranju potrdili 107 novih okužb, še 51 v Škofji Loki. Velik skok novih okužb pa so zabeležili tudi v Tolminu. Potem ko so v četrtek tam odkrili eno, so v petek našteli 41 novih okužb (aktivno okuženih 107). Kako je v ostalih primorskih občinah?

Tako visoka številka v Tolminu je posledica razširitve okužb v enoti Doma upokojencev Podbrdo, v domu na Petrovem Brdu. Okužbo so potrdili pri 86 oskrbovancih (skupaj jih je 93) in pri desetih zaposlenih.

Visoka številka v občini Tolmin je posledica tega, da se je bolezen razširila v eni od treh enot doma upokojencev Podbrdo, v domu na Petrovem Brdu. Od 93 oskrbovancev s posebnimi potrebami jih je okuženih kar 86. Okužbo so potrdili tudi pri desetih zaposlenih, je poročala TV Slovenija.

V Kopru je število novih okužb upadlo, včeraj so jih zabeležili 19 (aktivno okuženih 256).

STROKOVNA DIREKTORICA ZD KOPER: "Biti okužen še ne pomeni, da boš dejansko zbolel za koronavirusom"

Epidemiološka slika se iz dneva v dan slabša, kaj pričakujete in kaj lahko vsak posameznik naredi za lastno zaščito? Epidemiološka slika v Sloveniji je slaba. Vsak dan zabeležimo skoraj 2000 na novo okuženih s koronavirusom, kar upravičeno vzbuja skrb.

V Postojni (aktivno okuženih 115) in Novi Gorici (aktivno okuženih 119) so imeli 13 novih okužb.

Devet novih okužb je bilo v Ajdovščini (aktivno okuženih 123).

Osem okužb so imeli v Bovcu (aktivno okuženih 43).

Sedem novih okužb je bilo zabeleženih v Piranu (aktivno okuženih 79) in občini Šempeter-Vrtojba (aktivno okuženih 31).

Štiri okužbe so imeli v Kanalu ob Soči (aktivno okuženih 21).

Tri novookužene so zabeleželi v Komnu (aktivno okuženih 41), občini Miren-Kostanjevica (aktivno okuženih 30), Goriških Brdih (aktivno okuženih 22), Kobaridu (aktivno okuženih 14) in Divači (aktivno okuženih 29).

Dva okužena so imeli v Sežani (aktivno okuženih 61).

Enega okuženega so imeli v Iliriski Bistrici (aktivno okuženih 92), občini Renče-Vogrsko (aktivno okuženih 28), občini Hrpelje-Kozina (aktivno okuženih 14), Ankaranu (aktivno okuženih 18) in Izoli (aktivno okuženih 59).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija